Сняг и минусови температури ще ни връхлетят през идната седмица.

...
Сняг и минусови температури ще ни връхлетят през идната седмица.
Коментари Харесай

Люта зима връхлита Пловдив! Вадят 55 снегорина

Сняг и минусови температури ще ни връхлетят през идната седмица. Зимата се завръща още на следващия ден, когато се чака внезапно захлаждане, а в понеделник - и преспи.

Следим непрекъснато прогнозата и сме подготвени да реагираме незабавно, увери шефът на " Чистота " Иван Стоянов след съвещанието на действен щаб, извършено през вчерашния ден.  

За поддръжка на улиците " Чистота " и частната компания " КМД " разполагат с 55 снегорина, 26 разпръсквача на сол и 7 челни товарача. Досега сняг валя единствено два дни, по тази причина съвсем всички запаси от сол и химически препарати са непокътнати. В склада се съхраняват 4128 тона сол,  84 тона калциев дихлорид и 2000 тона пясък, с който се поръсват алеите в парковете и градините.  С GPS система в " Чистота " наблюдават дали машините прецизно си извършват курсовете.

Иван Стоянов подсети, че при снеговалеж на първо време се обработват мостовете и надлезите, по-късно улиците с натоварен трафик, само че машините ще влизат и в кварталите. Затова жителите би трябвало да обезпечат опция на техниката да минава и по дребните улички.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР