Снукърът, билярдът и карамболът, известни още като билярдните спортове ще

...
Снукърът, билярдът и карамболът, известни още като билярдните спортове ще
Коментари Харесай

Билярдът с кандидатура за Олимпиадата в Париж през 2024

Снукърът, билярдът и карамболът, известни още като " билярдните " спортове ще провеждат взаимна кандидатура и публично ще се опитат да бъдат включени в програмата на Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Това стана ясно през днешния ден на конференция край Айфеловата кула. Идеята е да взе участие по няколко състезатели от всяка дисциплинираност, които да обединят сили и да показват страните си в смесен екипен шампионат.

Големите козове на комитета по кандидатстване са богатата история на билярдните спортове и големия зрителски интерес, превъзхождащи неведнъж доста от към този момент включените в олимпийската стратегия дисциплини.

Поглед към историята демонстрира, че във Франция през ХV век е била построена и употребена първата маса за билярд в кралския замък Версай. Билярдът е доста известен в страната и това в допълнение вдъхва убеденост на основателите на акцията.

" билярдни " спортове - В България за " билярд " се има поради играта, която в действителност се назовава " пуул ", а " билярд " е в действителност шапката, категорията, определяща всички спортове с щека, маса и топки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР