Снсимка: Булфото, архивПравителството отпуска 52 милиона за семейства с деца

...
Снсимка: Булфото, архивПравителството отпуска 52 милиона за семейства с деца
Коментари Харесай

Правителството отпуска 52 милиона за семейства с деца до 14 години

Снсимка: Булфото, списък

Правителството отпуска 52 милиона за фамилии с деца до 14 години. Става дума за такива, на които родителите се е наложило да останат у дома и да се грижат за децата си до момента в който са затворени учебните заведения, яслите и детските градини поради пандемията. Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание. Премиерът уточни, че с отпуснатите през днешния ден от кабинета финансови средства общата сума по тази мярка нараства до 73 милиона лв..

„ С предходния трансфер на средства по мярката помогнахме на над 41 000 фамилии “, подсети министър-председателят и добави, че в този момент следва кандидатстването за новите средства. Помощта се изплаща съразмерно за дните неплатен отпуск, като размерът за един месец е 650 лева за фамилии с 1 дете и 975 лева за фамилии с 2 и повече деца.

Мярката има подоходен аршин, който беше повишен на 150% от минималната заплата, което значи, че семейство с едно дете би трябвало да има приход до 2925 лева, а с две и повече – до 3900 лева

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР