Снсимка: Алексей Навални, фейсбукКремъл обяви днес, че засега не вижда

...
Снсимка: Алексей Навални, фейсбукКремъл обяви днес, че засега не вижда
Коментари Харесай

Кремъл: Не виждаме повод за разследване наслучилото се с Навални

Снсимка: Алексей Навални, фейсбук

Кремъл разгласи през днешния ден, че към този момент не вижда мотив за следствие на събитията към случилото се с опозиционния политик Алексей Навални, и че първичната диагноза на немската болница за отравяне към момента не е изрично доказана, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Германският канцлер Ангела Меркел през вчерашния ден прикани Русия да проверява хипотетичното отравяне на Навални и да притегли към отговорност причинителите, откакто немски лекари откриха признаци на отровно вещество в организма му, предава Българска телеграфна агенция. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред публицисти, че немската болница не е открила по безапелационен метод веществото, предизвикало положението на Навални. Говорителят добави, че не е ясно за какво немските лекари " бързат " да използват думата " отравяне "

" Първо би трябвало на открием веществото, да се откри, какво е станало причина за това положение. С други думи за едно следствие би трябвало да има мотив. Засега установяваме с вас, че пациентът се намира в кома. Ако бъде открито веществото, и в случай че бъде открито, че това е отравяне, тогава, несъмнено, това ще стане мотив за следствие ", съобщи Песков, представен от ТАСС.

" Работата е там, че немският ми сътрудник незабавно стартира да приказва за огромна степен на възможност или възможност за отравяне ", сподели представителят на Кремъл и добави: " Тук можем единствено отчасти да се съгласим. Защото, тогава той трябваше да каже, че има също възможност за еди-кой си вид, трети и четвърти. Това са все разновидности, който бяха обсъждани от нашите лекари, само че да се приказва единствено за един вид - считаме това за погрешно на този стадий ".

" Разбира се, че нашите лекари са подготвени и сами да дават пробите от първите разбори и разчитат да предложат на немските си сътрудници да обменят информация и друг биологичен материал ", добави Песков.

В диалога си с публицисти представителят на Кремъл съобщи, че не счита, че има наклонност за покушения върху критици на съветския президент Владимир Путин, означи ТАСС.

" Това не е по този начин. Не мога да се съглася с вас, че това е някаква наклонност ", заключи Песков.

Твърденията, че Навални е бил токсичен, са прибързани; клиничната картина не е типична за сходни обстановки, съобщи Сергей Шигеев, началник на Бюрото за съдебно-медицинска експертиза към здравните управляващи на град Москва.

" В медиите се разгласяват доста сведения за възможното отравяне като за потвърден приключен факт. След деликатно изследване на всички сведения, показани в медиите считаме, че задграничните ни сътрудници прекомерно избързват с изводите ", сподели той.

По думите на Шигеев сега е ясно " само, че у пациента е открита намаляла интензивност на холинестеразата, отсам се прави извод, че става дума за отравяне с инхибитори на холинестеразата ". " Този извод е припрян, защото не е потвърден ", показва експертът и прибавя, че не се знае какъв брой е намаляла интензивността на холинестеразата, не е открито и веществото или веществата, които са съдействали за това.

" Инхибитори на холинестеразата са освен фосфорорганичните отровни субстанции, само че и някои медикаменти, постоянно срещани в здравната процедура: акридините, пиперидините и карбаматите, необятно употребявани в неврологията и психиатрията, които всеки може да взема по едни или други аргументи ", означи специалистът.

Подобни препарати може също да бъдат инжектирани на болен, легнал в реанимационно поделение, добави той.

Германските лекари, които лекуват Навални в берлинската болница " Шарите ", обявиха през вчерашния ден, че той е бил токсичен, преди да изгуби схващане в аероплан в Русия предходната седмица. Първоначално опозиционерът бе настанен в болница в сибирския град Омск. Лекари обявиха в понеделник, че са разкрили следи от отравяне с инхибитори на холинестеразата. Главният токсиколог на района и шеф на клиниката по отравяния в сибирската болница Александър Сабаев заяви след това, че проучванията, направени в Омск, не са открили в организма на пациента инхибитори на холинестеразата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР