Сноубордистът Владимир Павлов планираше в края на месеца да изкачи

...
Сноубордистът Владимир Павлов планираше в края на месеца да изкачи
Коментари Харесай

Сноубордистът Павлов не можа да събере парите за Шиша Пангма, атакува го догодина

Сноубордистът Владимир Павлов планираше в края на месеца да изкачи без спомагателен О2 8-хилядния връх Шиша Пангма в Хималаите и да се спусне от него. Така щеше да стане първия човек в света, който кара сноуборд от този връх, както и първият българин, който се спуска със сноуборд от над 8000 метра височина, съобщи БНР.

Бих желал да осведомявам всички, че заради най-много финансови аргументи тази година сноуборд експедицията ми няма да се реализира. Със сигурност ще продължа да преследвам тази цел и през 2019, тъй че благодаря на всички, които се включиха в акцията - тя ще остане отворена, до момента в който нещата се случат, а набраните средства и поддръжка са извънредно значими за мен и ще бъдат впрегнати по-същото направление в точния миг. Продължаваме нагоре! " - написа във Facebook профила си 37-годишният българин.

Той има повече от 20 години опит в планинарството и рисковия сноуборд и е измежду пионерите в този спорт в България. През 2016 година изкачва и спуска със сноуборд най-високия връх на Близкия изток - Дамаванд (5671 м) в Иран, а предходната година направи първото българско сноуборд втурване от над 7000 метра - от връх Ленин в Киргизстан.

„ След нещастието с Боян (Петров) този връх е много деликатна тематика за планинарските среди, а и за българското общество като цяло. Аз съм го избрал доста преди този момент. Това е мой проект, който съм оповестил още предходната година. Дори с Боян сме го обсъждали. Той и фотоси трябваше да донесе оттова - за жалост няма в никакъв случай да стигнат до мен... “, описа Павлов в изявление през юни.

„ С годините човек желае от ден на ден и повече, както във всеки различен аспект на живота. Но без да рискува, няма по какъв начин да успее. Такива неща ти демонстрират, че действително в света няма граници, а ние сами си ги слагаме “, уточни Владимир Павлов, който се надява през 2019 година да реализира мечтания огромен триумф за сноуборда в България.

Желаещите да поддържат първото БГ сноуборд втурване от над 8000 м., могат да посетят уеб страницата на акцията му за събиране на средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР