Сноубордистът Шон Уайт влезе в историята, като спечели стотния медал

...
Сноубордистът Шон Уайт влезе в историята, като спечели стотния медал
Коментари Харесай

Шон Уайт донесе стотния златен медал за САЩ от зимни олимпийски игри

Сноубордистът Шон Уайт влезе в историята, като завоюва стотния орден за Съединени американски щати от зимни олимпийски игри. Той се показа доста мощно и стъпи на върха в халфпайпа.

Уайт, който е една от огромните звезди в американския тим в Пьонгчанг, реализира 97.75 точки в последния си опит и победи японеца Аюму Хирано. Състезателят от Съединени американски щати завоюва третия си златен орден в дисциплината след Торино 2006 и Ванкувър 2010.

След триумфа му Съединени американски щати към този момент има 100 олимпийски трофеи от зимни игри. Повече има единствено Норвегия със 121 златни медала, а в тройката влиза и Германия с 92.

Уайт незабавно получи стотици окуражителни и приветствени известия. Сред тях беше и това на най-успешния играч на олимпийски игри Майкъл Фелпс, който има 28 медала, 23 от които са златни.

Състезанието в мъжкия халфпайп беше оспорвано, като в последния си опит Уайт трябваше да събере повече от 95.25 точки, колкото задържаха Хирано на върха сега. И американецът го направи с доста мощно осъществяване. Австралиецът Скоти Джеймс заслужи бронзовия орден в конкуренцията.

До момента Съединени американски щати завоюва всичките четири златни медала в стартовете в сноуборда в Пьонгчанг.

 Шон Уайт донесе стотния златен орден за Съединени американски щати от зимни олимпийски игри
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (147)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР