Снощният протест срещу бруталното поведение на прокуратурата предизвика, очаквано, бързия

...
Снощният протест срещу бруталното поведение на прокуратурата предизвика, очаквано, бързия
Коментари Харесай

Гешев: Мафията е при политиците, президентът се е объркал


Снощният митинг против бруталното държание на прокуратурата провокира, предстоящо, бързия отговор на основния прокурор. Иван Гешев даде изявление в ефира на Нова тв, комфортно седнал в кресло в кабинета си.

Почти не му бяха задавани въпроси. Интервюто бе повече монолог, от който стана ясно, че Гешев не се преценява с никого, не се опасява от нищо и ще продължава да проверява и арестува политици.

„ Не съобразяваме дейностите на прокуратурата с изказвания на политици или с политически последици. Не се опасяваме, не се срамим и държим българските жители да знаят истината. Това е методът да се увеличи доверието в правосъдната власт”, разгласи Гешев в коментар на обвиняванията, че вчерашните арести в Президентството са отговор на изявлението на Румен Радев за защитата на Ахмен Доган и Делян Пеевски.

Припомняме, че часове след началото на зрелищната акция на спецпрокуратурата, пред постройката на Президенството се състоя митинг. Държавният глава излезе при стачкуващите и с изказването си прикани за „ прогонване на мафията от прокуратурата”.

Президентът очевидно нещо се е объркал – най-голямата мафия във всички страни е в политиката, е отговорът на Иван Гешев. Той нямам никакво желание да подава оставка.Напротив –докато той е натози пост „ амнистия няма да има за никого, нито двоен стандард “.

Определям дейностите на президента като тъжни. Той се причисли към редиците на атакуващите прокуратурата, поведени от Иван Костов, сподели още основният прокурор. После направи коментар, който прозчува като закана: „ Единственият недостижим човек в България е президентът, до момента в който Конституционният съд не се произнесе”.

Гешев заяви и една вест – че още през днешния ден ще назначи поверка на културния министър Боил Банов за осъществени закононарушения. Проверката щяла да е поради документи, издадени от Министерството на куртурата за небостъргача Ай Тауер, който се намира едвам на 50 метра от постройка – монумент на културата.

Очаквайте всичко от Прокуратурата, което е в границите на закона, закани се Гешев.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР