Снощи започна мащабна полицейска акция на Пътна полиция на територията

...
Снощи започна мащабна полицейска акция на Пътна полиция на територията
Коментари Харесай

Полицейската акция по Южното Черноморие продължава

Снощи стартира огромна полицейска акция на „ Пътна полиция ” на територията на Южното Черноморие . Операцията е против водачи, шофиращи след приложимост на алкохол и наркотични субстанции . Проверки ще се правят и през днешния ден, а акцията ще продължи до края на дейния летен сезон, оповестяват от полицията.

" Стартира и се организира широкомащабна интервенция по линия и противопоставяне на пътния травматизъм . Извършват се засилени инспекции на водачи и се цели констатирането на случаи, предварителната защита, предотвратяването и осъществяването на административно-наказателна активност на водачи използвали алкохол, опиати и други съпътстващи нарушавания ", посочи началникът на бранш „ Охранителна полиция ” комисар Неделчо Рачев.

Само за час служителите на реда задържали петима пияни и петима дрогирани водачи. Още в първите минути на акцията били спрени извършители - единият в Царево с 1,11 промила алкохол зад кормилото, а другият в Приморско - с 1,36 промила.

Спреният за инспекция в Царево водач обвинил чиновниците на реда в операция . „ Аз на процедура не пия алкохол от пет години, не съм използвал алкохол и не ми излизаха пробите, само че сега просто се манипулираха нещата, тъй като хората си знаеха работата и споделиха, че съм пил, тъй като пет пъти на мен ми излезе, че аз не съм пил ”, твърдял той пред униформените, представен от БГНЕС.
 
 БГНЕС-->

Заради подозрително държание различен лидер в Приморско бил отведен в полицейското ръководство , с цел да бъде тестван за опиати . За минути модерният уред отчел позитивна проба на амфетамин и метамфетамин, макар че мъжът твърдял,че не е употребявал нищо. Сега против лидера ще бъде формирано досъдебно произвеждане за това, че ръководи след приложимост на опиати.

По същото време е бил открит и водач на пътнически микробус , който в този миг не транспортира пасажери. Дрегерът отчел 0,70 промила , а на лидера бил формиран фиш и му е отнета книжката за ръководство на МПС. „ Пих една бира след работно време естествено ”, оправдал се лидерът и обяснил, че бил тръгнал да се прибира към дома си.

Акцията включва още инспекции за неизрядни шофьорски книжки, обзор на автомобила, както и бърза инспекция в базата данни на КАТ за крадени коли, както и за лица, оповестени за общодържавно търсене.

Очаква се от Сектор „ Пътна полиция ” да оповести стряскаща статистика за първото шестмесечие на 2018 година, през което хванатите водачи, използвали опиати, са повече от тези седнали зад кормилото след консумация на алкохол. През 2017 година най-вече арестувани дрогирани водачи в страната - 406, са регистрирани точно в Бургас през летните месеци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР