Снощи в Стара Загора се състоя церемонията за връчването на

...
Снощи в Стара Загора се състоя церемонията за връчването на
Коментари Харесай

Отличиха съвременните будители на Стара Загора  

Снощи в Стара Загора се състоя церемонията за връчването на отличието  „ Анастасия Тошева “ на община Стара Загора. Поздравления, че е учредено отличие на името на достойната българка Анастасия Тошева и че празникът се празнува пред паметника на митрополит Методий Кусев, насочи доктор Милен Врабевски, основател и ръководител на Фондация „ Българска памет “. 

„ Съвременният будител се бори с бедността във физически и нравствен смисъл. Това, което ви сплотява, е вашият блян да научите децата да бъдат сполучливи хора. Научили сме се да ценим заедността и съумяваме да сътворим идеали, които след нас ще носят единствено позитиви. Покланям се пред Вашата просветителска активност “, сподели още той.  

„ Поздравявам ви, че съхранявате българския дух, че съхранявате българщината. Стара Загора постоянно е била водеща в духовния живот. Има го и новото възобновление. Нека Денят на будителите бъде безконечен мотив за самочувствие “, пожела в словото си Иванка Сотирова, заместник-кмет на община Стара Загора. 

Сребра Порязова, преподавател по български език и литература в 5-о главно учебно заведение (ОУ) „ Митьо Станев “ и Маргарита Шоселова, музикален възпитател в Държавна опера - Стара Загора, основател и началник на Детско-юношеска студия за опера и балет „ Маргаритки “, са тазгодишните носители на оценката „ Анастасия Тошева “ за важен принос в образованието. Грамоти получиха и останалите номинираните - Иванка Кирилова, Невена Господинова и Йоанна Димитрова, както и академичната общественост на Тракийския университет.

По предложение на кмета на община Стара Загора всички млади учители в града получиха  приветствен адрес и специфични значки за приноса им в развиването на образованието в Града на липите. 
„ За нас учителите всеки ден е празник. Да си преподавател значи да можеш да запалиш искрата на знанието у своите възпитаници “, показа Яна Бабрикова, млад преподавател от Начално учебно заведение „ Димитър Благоев “.

За първа година награди за Деня на националните будители - плакет с облика на митрополит Методий Кусев, връчи и Регионалното ръководство на образованието (РУО) в Стара Загора. Началникът Татяна Димитрова удостои с премията шефовете на Детска градина (ДГ) N 10 „ Светлина “ Йоанна Димитрова и на ОУ „ Георги Райчев “ Николай Широв, старшите учители Диана Теленчева от  ДГ „ Калина Малина “ в Чирпан и Таня Стоева Стаматова-Манева в Гимназията с преподаване на непознати езици „ Ромен Ролан “ и педагогическите колективи на казанлъшката ДГ „ Пчелица " и на Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „ Иван Павлов “. 
За трети път беше връчена и учредената от Съюза на учените премия „ Будител на Стара Загора “, с която ръководителят доцент доктор Васил Хаджиилев удостои създателя на Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-тур “ Райчо Гънчев и преподавателя от аграрния факултет на Тракийския университет проф. Илия Димитров Ласкар. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР