Снощи в предаването Лице в лице по БТВ Евгений кънев,

...
Снощи в предаването Лице в лице по БТВ Евгений кънев,
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Голяма илюзия е, че ще има промяна след нови избори

Снощи в предаването „ Лице в лице " по БТВ Евгений кънев, сподели че това е огромна заблуда, че ще има смяна след нови избори. Оставят условията, които имат в този момент - промени в службите и регулаторите. Това е още веднъж проблем.

Липсва ми критерии, по който се преценя държанието на един политик. Има ли обединяване към цели. Ако нямаме по тази причина е и този безпорядък. Ако за миг си помислим, че болшинството желае да влезем в Шенген. Не можем ли да кажем, от тези политици кой повече ни доближава и кой ни отдалечава от Шенген. Например нови избори доближават ли ни към Шенген или ни отдалечават?, попита Кънев.

Той разяснява и днешното изявление на вътрешния министър. " Никой не ме е търсил, с цел да ми каже, че не ме желае за министър, или пък че някой има изискване да не съм в кабинета. Може би на някого не му е харесало, че към този момент сме в Шенген, или че се справихме с бежански напън и намалихме жертвите на произшествия ", сподели по-рано през вчерашния ден Калин Стоянов.

" Ако съм на прицел и аз ще си изобретявам претекстове за какво желаят да ме махнат. Политическа партия желаят ужасно мигранти да минават пък той ги спрял. Вижте какъв брой неуместно звучи. ", разяснява Кънев.

Според него влизането на България в еврозоната отива " по дяволите ". " Ние не знаем кой ще бъде идващият финансов министър и какви визии има в главата. Не споделям, че Асен Василев е незаместим, само че има екип, който работи за влизането в еврозоната от месеци. До оня ден желаеха да кажат дата, в този момент ни споделят " поздравяваме ви за напредъка ". Излъчваме сигнали на неустановеност. Когато има напълно нов екип с нови визии, не знаем дали ще желаят да влезем в еврозоната ", сподели още икономистът.

Ние продължаваме с пропагандата и контрапропагандата за еврото. Закъсняхме с акцията. Тази политическа неустойчивост и неясност накъде отива страната - е най-големият проблем за еврозоната, счита Кънев.

Парламент, който не може да излъчи държавно управление е безконтролен парламент. Решенията са анонимни. Когато се одобряват бюджети без кабинет всеки почва да наддава, всеки си поставя разноски за своите лобита. Най-хубаво е да има държавно управление в този парламент, заключи Кънев.

Според Любомир Каримански е невероятно да влезем в еврозоната до 1 януари 2025 година По думите му ще има огромен механически проблем, в случай че инцидентно бъдем признати при започване на идната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР