Снощи в 19 часа със заповед град Банско е поставен

...
Снощи в 19 часа със заповед град Банско е поставен
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР разкри колко са случаите на нарушена карантина у нас

Снощи в 19 часа със заповед град Банско е подложен под карантина. В процеса на работа всичко бе конкретизирано. Гражданите на Банско схванаха сериозността на ситуацията и след първичния потрес си седят у дома. В града се прави патрулирането на локалните сътрудници. На тях ще им оказват помощ сътрудниците от Благоевград и звеното на Жандармерията там. Това съобщи в ефира на Нова телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов  Ивайло Иванов Ивайло Стефанов Иванов е български служител на реда, основен комисар и основен секретар на Министерство на вътрешните работи от 18 декември във връзка карантината над град Банско поради COVID-19.

Той съобщи, че през вчерашния ден част от туроператорите са взели решение да изтеглят туристите си без това да е в съгласие с тях, което е меко казано безконтролно. " Полицията ще събира и ескортира непознатите жители до летището ", акцентира основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Няма суматоха в Банско, сподели кметът на града

Иванов съобщи, че сега над 30 са случаите на нарушена карантина. "Призоваваме хората да съблюдават ограниченията ", безапелационен е той.

Попитан за инспекциите на аптеките и това дали има далавера, Иванов съобщи, че има таван за цените на медикаментите по закон, само че подобен за персоналните защитни средства - няма. "За тези, които са били на по-висока цена, то са показани документи, че те са закупени на по-високи доставни цени. Няма установени нарушавания ", съобщи още той.

По думите му ало измамите са малко от началото от годината и няма такива свързани с пандемията на ковид.

Той сподели, че в Силистра жител е разпространявал във Facebook група информация за лица с позитивни проби за COVID-19,чиито проби обаче са негативни и след получен сигнал е формирано досъдебно произвеждане.

Главният секретар съобщи, че в ромските махали няма засилено полицейско наличие, само че има организация да реагират на всеки един сигнал.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР