Снощи стотици демонстранти блокираха централния вход на сръбската държавна телевизия

...
Снощи стотици демонстранти блокираха централния вход на сръбската държавна телевизия
Коментари Харесай

Александър Вучич: Това е чист фашизъм. Не знам какво може да се роди в тези болни глави

Снощи стотици стачкуващи блокираха централния вход на сръбската държавна телевизия РТС, където президентът Александър Вучич взе участие с следващо изявление. Протестът бе проведен от придвижване “1 от 5 милиона ”.
Пред РТС бяха изпратени специфични елементи на полицията, в това число и цивилно облечени секрети сътрудници, оповестява в. “Данас”. Вучич влезе през задния вход на РТС.

Още в самото начало на предаването президентът назова протестиращите “мафиоти”. Според него “полицията бие единствено във Франция и Англия, само че не и в Сърбия”. “Това е чист фашизъм… Всичко това е нелегално. Не знам какво може да се роди в тези заболели глави”, сподели още Вучич, представен от БГНЕС.

Протестиращите пред малкия екран скандираха: “РТС тероризира”, “Защо разпространявате неистини?”, “Защо разделяте хората?”.

Сред протестиращите бе и водачът на “Двери” Бошко Обрадович. “Вучич е най-големият страхливец в историята на Сърбия. Той се опасява да се изправи пред очите на три студентки, които желаят да му зададат няколко въпроса и които РТС в никакъв случай няма да му зададе в ефир”, сподели Обрадович.

Много бързо пред постройката се събраха и двадесетина последователи на Вучич, които скандираха: “Ацо, сърбине”, “Бошко ти си педал!”, “Джилас е апаш!”.

Интервюто на Вучич продължи над час и половина и в него той десетки пъти назова опозиционните водачи “мафиоти, лъжци и крадци”. Водещата услужливо мълчеше, без да го прекъсва.

“На тях им е мъчно да се борят с мен, тъй като съвестта ми е чиста. Могат единствено да ме убият. Аз съм интелигентен човек и мога да направя прецизен разбор. Нямам нито събота, нито неделя, а за тях “Добро утро” е на обяд. А вие не се опасявайте. Аз съм тук”, самоуспокои се Вучич.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР