Снощи стана ясно, че България се сбогува с европейския си

...
Снощи стана ясно, че България се сбогува с европейския си
Коментари Харесай

Новаков: Европрокуратурата няма общо с ареста на Борисов, а България се сбогува с европейския си имидж

Снощи стана ясно, че България се сбогува с европейския си имидж, доколкото го е имала и с такива практики бе изпратена към Третия свят, където дейни политици - водачи на опозиционни партии, поради изразените от тях политически позиции биват изпращани в пандиза. Така в студиото на “Денят започва” по Българска национална телевизия евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков разяснява задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов.

“Ако не беше поради изразени позиции, има си канален ред, по който се работи - да повдигне обвиняване, да предяви иск, да остави човек да си употребява законното право на отбрана - да си наеме юрист, и в обществен развой да го осъди. Ако го осъди, това към този момент е работа на българския съд”, съобщи той.

Според него дейностите на Министерство на вътрешните работи, с които “се третира водач на политическа съпротива като наркотрафикант, терорист, който може да се укрие, да си смени самоличността и да се укрие” са смехотворни.

“Ако имаха някакви данни, хората, които имат искания, че връщат правовата страна, трябваше да се работят като в правова държава”, акцентира евродепутатът от ГЕРБ.

По думите му, в случай че европейската прокуратура има нещо общо с осъществените арести, е трябвало да има досъдебно произвеждане, в което българските прокурори - част от европейските, да бъдат включени, а те не вземат участие в това.

“Това, което споделя Министерство на вътрешните работи е, че е по сигнали, свързани с рекет. Европейската прокуратура няма общо с това”, беше безапелационен Новаков.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

За него последните събития вредят на имиджа на България за дълги години напред.

“От тук насетне всеки, който се занимава с политика, ще знае, че когато и да е някой може да ти пропне на врата и да те изведе в полицията пред очите на децата ти”, безапелационен беше той.

Евродепутатът от ГЕРБ съобщи, че в случай че Министерство на вътрешните работи не оповести обществено доказателствата, с които разполага, държавното управление би трябвало да подаде оставка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР