Снощи се стигна до сблъсъци между протестиращите и силите на

...
Снощи се стигна до сблъсъци между протестиращите и силите на
Коментари Харесай

Протестите пред парламента в Скопие завършиха с погром

Снощи се стигна до конфликти сред протестиращите и силите на реда пред Народното събрание в Скопие.

Част от стачкуващите събориха загражденията и започнаха да хвърлят камъни и други предмети против служителите на реда. Срещу тях бяха хвърлени и няколко коктейли " Молотов”. На четвъртия следващ митинг против френското предложение за старт на преговорния развой сред районен съд Македония за присъединение към Европейски Съюз още веднъж се скандираха анти-български лозунги и враждебни към България плакати.

Протестиращите предизвикаха служителите на реда, обръщайки се към тях с " Бугари, Бугари " , " Албанска полиция ", " Кого защитавате - ще станете българска полиция ", както и голям брой нецензурни изрази към чиновниците на реда. Пред Народното събрание се появи и духовник, който направи несполучлив опит да успокои тълпата. Напрежението ескалира и конфликтите със силите на реда доближиха връхна точка, съобщи БГНЕС.

В резултат на това 47 служители на реда бяха ранени тази нощ при конфликти с част от участниците в митингите , потвърдиха за МИА от Министерството на вътрешните работи. От потърпевшите чиновници на реда 11 са тежко ранени, а двама от тях са с доста тежки пострадвания , допълват от Министерство на вътрешните работи. При конфликтите са развалени и полицейски коли, има и арестувани протестиращи.

Това е епилогът на снощния митинг, който стартира пред Министерски съвет на Република Северна Македония, след което през моста " Гоце Делчев " продължи към Народното събрание, където полицията стартира да задържа участници в митинга, откакто някои от тях започнаха да хвърлят предмети и димни бомби против спецчастите и събориха оградата пред Народното събрание. Сред участниците в митинга бяха към 30 стачкуващи с качулки и тениски на главите, които хвърляха предмети по постройката на Народното събрание и чупеха прозорци.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР