Снощи се състоя годишното септемврийско събитие на технологичния гигант Apple

...
Снощи се състоя годишното септемврийско събитие на технологичния гигант Apple
Коментари Харесай

Новият iPhone 11 Pro: По-бърз, по-здрав, с повече камери, но без 5G

Снощи се състоя годишното септемврийско събитие на софтуерния колос Apple в Калифорния. На него, предстоящо, бяха показани новите артикули – три нови модела iPhone, нов Apple Watch, на ниска цена iPad. Станаха ясни и цените на новата стрийминг и гейминг платформа на компанията.

Това, което разочарова мнозина, обаче, е неналичието на поддръжка на 5G мрежа на новите устройства. Според мнозина от компанията отсрочват старта й за 2020 година

Снимка: Reuters

iPhone 11 – като iPhone XR, само че с двойна камера

По време на събитието беше показан наследникът на iPhone XR – iPhone 11. Подобно на предшественика си, новият телефон е с лек алуминиев корпус и 6,1 инчов екран Liquid Retina LCD. Съществената разлика обаче е двойната камера.

iPhone 11 разполага с една ултра-широка камера с разграничителна дарба от 12 мегапиксела и една общоприета камера. Новият телефон разрешава 2X оптичен зуум навън. Въпреки, че новата система от камери припомня тази на iPhone XS, новият iPhone 11 няма оптичен зуум ин. Светкавицата също е усъвършенствана.

Снимка: Reuters

Телефонът е екипиран с нов A13 Bionic процесор, който го прави 20% по-бърз и значително усъвършенства графиката на екрана. Камерата също се възползва от подобренията на процесора – тя разполага с нова функционалност наречена Deep Fusion, която би трябвало да основава доста по-ясни и остри изображения, както и нов “нощен режим”, подобряващ снимането при ниска осветеност.

Традиционно телефонът идва с лицево различаване, което е по-добро и по-бързо от това на предшествениците му и батерия, която устоя 17 часа потребление на цялостен потенциал.

Снимка: Reuters

iPhone 11 идва в шест нови цвята – черен, зелен, жълт, виолетов, червен и бял.

Размерът на паметта също е общоприетата – 64 GB, 128 GB и 256 GB.

Цените за iPhone 11 стартират от $700 и предварителните поръчки на новия телефон ще стартират на 13 септември.

Снимка: Reuters

iPhone 11 Pro – камери, още повече камери

Скъпият нов телефон на компанията е с името iPhone 11 Pro и най-съществената разлика е в тройната камера.

iPhone 11 Pro замества предшественика си iPhone XS. Той е с железен корпус и 5,8 инчов OLED екран. Според Apple дисплеят е най-издръжливият, който са произвеждали досега. Цветовете са с непрозрачен финиш, въведен е и зелен цвят.

Съществената разлика е ясно забележима на гърба на телефона – тройна система от камери. iPhone 11 Pro разполага с нова ултра-широка камера. Трите камери са с разграничителна дарба 12 мегапиксела и 4Х оптичен зуум ин и навън. Фокусното разстояние е от 13 до 52 мм.

Снимка: Reuters

Като изключим новата система камери и малко по-различен дизайн, iPhone 11 Pro е общо взето същият като iPhone 11.

Телефонът идва още веднъж с трите общоприети размера памет. Цената стартира от $1000.

Разполага и с версия с по-голям екран с името iPhone 11 Pro Max с 6,5 инчов екран и още по-издръжлива батерия на цена от $1100.

Снимка: Reuters

Apple Watch серия 5 – към този момент работи непрекъснато

Една от най-големите промени при часовниците на Apple е, че те към този момент работят непрекъснато. При предходните серии, часовникът се самоизключваше, когато пред екрана му няма лице. Сега, в случай че китката на носещия е неподвижен, на екрана на часовника остават забележими някои съществени детайли, като стрелките.

Новият часовник разполага и с вграден компас – функционалност, която остава много неразбираема като идея за момента. От компанията оповестиха, че до компасът ще бъде наличен за програмисти, което значи, че могат да му бъдат добавени функционалности.

Снимка: Reuters

Големите промени по часовниците се чака да настъпят с идната операционна система Watch OS 6.

Цените на часовниците стартират от $400 за алуминиев вид. Титаниевите са от $800, а керамичните – от $1300. Предварителната поръчка стартира на 20 септември.

Снимка: Reuters

Нов по-евтин iPad

Мечтата на мнозина се сбъдна – Apple показаха нова и по-евтина версия на iPad.

Таблетът е с 10,2 инчов Ретина екран и с нов “умен” конектор, който разрешава потреблението на разнообразни типове клавиатури и външни устройства.

От компанията настояват, че новият iPad е по-бърз от множеството предлагани на пазара компютри.

Най-хубава е цената му – новият iPad ще коства от $330 за WiFi моделът и $460 за моделът с мобилен интернет. Ще бъде на пазара на 30 септември.

Снимка: Reuters

Гейминг и стрийминг платформи

Новите платформи за игри и стрийминг услуги на Apple са доста, доста по-евтини от всички останали на пазара.

Apple Arcade ще коства $5 на месец и ще дава достъп до над 100 игри налични единствено на Apple устройства. Услугата ще бъде налична всеобщо на 19 септември.

Apple TV+ - платформата на компанията за стрийминг също ще коства едвам $5 на месец. Това е в пъти по-малко от абонамента за “Нетфликс”, да вземем за пример. От компанията оферират и бонус – в случай че закупите Apple TV, iPad или iPhone получавате една година Apple TV+ гратис.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР