Снощи се състоя годишната конференция на технологичната компания Apple в

...
Снощи се състоя годишната конференция на технологичната компания Apple в
Коментари Харесай

Нови операционни системи и супер мощен компютър: Какво представи Apple на конференцията си?

Снощи се състоя годишната конференция на софтуерната компания Apple в Сан Хосе, на която бяха показани нови операционни системи, софтуерни усъвършенствания на старите и нов супер мощен настолен компютър.

Нов програмен продукт

По време на конференцията беше показана новата операционна система за iPhone – iOS 13. Много приложения ще бъдат усъвършенствани в новия програмен продукт, само че най-голямата смяна е въвеждането на така наречен “тъмен режим”.

До момента операционната система на телефоните позволяваше сходен мрачен образ единствено на част от приложенията си, само че не и на цялата система. Сега това става допустимо с този “тъмен режим”, който обгръща всички общоприети приложения и менюто на iPhone.

Снимка: Reuters

Приложенията, които ще бъдат модифицирани са картите, бележките за увещание, както и приложението за култивиране и предпазване на фотоси.

Новата усъвършенствана операционна система ще бъде налична за всички консуматори през есента, само че ще работи на устройства от iPhone 6S нагоре.

Друго изобретение е, че iPad-ът получава своя лична операционна система. До момента тези устройства работеха със същия програмен продукт като на телефоните. Apple показаха iPad OS, която ще работи единствено на тези устройства. Тя ще наподобява повече на компютърните операционни системи, в сравнение с тази за телефоните. Въведени са и нови жестове за потребление на екрана, които би трябвало още повече да улеснят потреблението на таблетите.

Снимка: Reuters

Подобрения ще бъдат направени и в операционната система на часовниците, като те ще имат собствен личен магазин за приложения.
20 години по-късно Apple споделя “чао ” на iTunes Програмата ще бъде заместена с няколко други приложения
Компанията показа и идната операционна система за компютрите си с името macOS Catalina, като удостовери “смъртта” на приложението iTunes. Компанията ще раздели програмата на три обособени други – Music, Podcasts и TV. Новата операционна система ще разрешава надзор с глас.

Нов ултра-мощен настолен компютър

Може би най-важната част от цялата конференция беше представянето на новия Mac Pro – ултра-мощен настолен компютър, който разрешава надграждане на хардуера.

Почитатели на марката и експерти от години се надяват Apple да включат и подобен артикул в гамата си.
“Амазон ”, “Гугъл ” и “Епъл ” имат чиновници, които слушат записи от смарт устройствата ни Служители на една от фирмите попаднали на записи на домашно принуждение, само че не ги докладвали
Новият компютър е с процесор Intel Xeon, който може да поддържа до 28 ядра и 1,5 терабайта памет. Има шест слота за прибавяне на външна памет, три Thunderbolt врата, два USB-C и два USB-A.

Снимка: Reuters

Графиките също са усъвършенствани – новата видео карта може да поддържа до три едновременни стрийма на 8K качество, както и 12 стрийма на 4К качество.

Компютърът идва с нов 32-инчов екран с Retina 6K екран.

Машината ще коства 5999 $ за настройка с 8 ядра, 32 GB рам и 512 GB памет. Мониторът ще коства спомагателни 4999 $. При цялостен ъпгрейд на системата калкулации демонстрират, че цената може да доближи до 35 хиляди $.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР