Снощи се проведе церемонията по връчването на 29-те награди Аскеер,

...
Снощи се проведе церемонията по връчването на 29-те награди Аскеер,
Коментари Харесай

Пловдивският театър обра `Аскеер`-ите

Снощи се организира церемонията по връчването на 29-те награди " Аскеер ", на които най-вече получи Пловдивският спектакъл, който обра цели 5: за модерна българска драматургия, за сценография, за изгряваща звезда, за постановка и за най-хубаво зрелище „ Дебелянов и ангелите “, сложено от Диана Добрева, предава БНР.

За най-хубава женска роля бе отличена Радина Кърджилова, която изигра Сара в " Любовникът " в Народния спектакъл, а за мъжка Валентин Ганев, който се трансформира в Лаймон Фелд в " Спускане от връх Морган " в Народния спектакъл.

В категорията " Режисура " статуетката, направена от Георги Чапкънов, отиде при Диана Добрева за две представления: " Бащата " в Народния спектакъл " Иван Вазов " и " Дебелянов и ангелите " в Пловдивския спектакъл.

Иван Налбантов получи статуетка за повсеместен принос: " Никога до момента, до днешния ден, не съм бил обект на такова засилено внимание. То не бяха изявленията, диалози в радиа и малките екрани, поздравления и аз най-накрая разбрах какво са преживявали тези сътрудници, които за дълго са били нещо като звезди или сходства на звезди и признавам си почтено - към този момент изобщо не им изпитвам завист ".

90 постановки, 65 от тях на столични театри, влязоха в борба за " Аскеерите ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР