Снощи руските окупатори атакуваха Украйна с дронове Шахед. Това съобщи

...
Снощи руските окупатори атакуваха Украйна с дронове Шахед. Това съобщи
Коментари Харесай

Украинската ПВО свали 27 от 27 дрона "Шахед" над Украйна

Снощи съветските окупатори нападнаха Украйна с дронове " Шахед ". Това заяви на 15 март в Telegram командването на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна. " Окупаторите удариха със 7 зенитни управляеми ракети С-300/С-400 в Харковска и Донецка област, 1 управляема въздушна ракета Х-59 в региона на Полтава и 27 атакуващи безпилотни летателни апарати вид " Шахед ", оповестиха от въоръжените сили на Украйна.
 
Според Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна окупаторите са пуснали дроновете от две места: Приморско-Ахтарск и Курска област на Руската федерация. Зенитно-ракетни подразделения от Въоръжените сили на Въоръжените сили на Украйна и Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна, мобилни огневи групи на Силите за защита на Украйна и подразделения за електронна война са взели участие в отблъскването на въздушната офанзива.
 
" В резултат на бойните работи 27 дрон " Шахед " бяха свалени в Кировоградска, Николаевска, Харковска, Херсонска, Хмелницка, Виницка и Киевска области ", обобщават от Военновъздушни сили на ВСУ.
 
Вечерта на 14 март Силите за защита на Южна Украйна оповестиха за работата на противовъздушната защита против съветски дронове в региона на Одеса, в нощта на 15 март, съгласно Киевската регионална военна администрация, противовъздушната защита откри огън по " Шахед " в Киевска област. В резултат на офанзива с дронове в региона на Виница е разрушена жилищна постройка, съгласно регионалната военна администрация един човек е умрял, четирима са приети в болница.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР