Снощи Роджър Федерер стана първият тенис шампион, триумфирал на Хард

...
Снощи Роджър Федерер стана първият тенис шампион, триумфирал на Хард
Коментари Харесай

Роджър Федерер: В Маями играхме на ново място и не знаех какво да очаквам

Снощи Роджър Федерер стана първият тенис първенец, триумфирал на " Хард Рок Стейдиъм " в Маями. Швейцарецът завоюва Miami Open след безапелационна победа с 6-1, 6-4 над миналогодишния победител Джон Иснър (САЩ).

" Беше елементарно да кажеш - предходната година не се получи, тъй че няма да пристигам през тази. И откакто ще играя на клей, може би е по-добре да се насоча към някой шампионат на алена настилка. Но почувствах, че желая да удължа хард сезона. Казах си - дано забележим новия стадион. Да ви кажа почтено, беше ми забавно да видя това. Много съм благополучен, че с екипа взехме това решение ", показа след триумфа Маестрото.
 Роджър Федерер прегази Джон Иснър на финала в Маями
Роджър Федерер прегази Джон Иснър на финала в Маями

Швейцарецът загуби единствено 3 точки на личен сервис през целия мач

" Няма по какъв начин да не се чувстваш щастливец, щом си минал целия път и държиш трофея. Това несъмнено е миг, който оценяваш доста, тъй като знаеш, че нещата биха могли да се развият доста друго. Тайната също по този начин беше, че тази година бях доста по-позитивен след загубата в Индиън Уелс, в сравнение с през предходната. През предходната година бях - да не споделям отчаян - само че бях в неприятно положение на дух. Това ми костваше малко убеденост. Тази година не се усещах по този начин. Просто си споделих - да идем в Маями и да създадем добър шампионат. И го направих ", добави Роджър.

За Федерер купата е под №101 в кариерата и 28-ма от " Мастърс " 1000. В Маями триумфът беше №4 след тези през 2005, 2006 и 2017 години. Този триумф пристигна 20 години след първото му присъединяване през 1999 година.

" Другите трофеи в Маями бяха доста специфични по разнообразни способи. Тези шампионати са сложни за печелене, те са същински тест, изключително толкоз късно в моята кариера. Така че знам, че няма да идват доста постоянно и когато това се случва, е малко изненадващо за мен. Ето за какво тази усещам доста приятна.

Да бъдеш в положение да обърнеш Надал на финала през 2005-та и да намериш метод да спечелиш, приключих играейки необикновен тенис. Чувствах го като огромен миг в своята кариера. Финалът против Любичич беше в миг, когато преобладавах и се чудех какъв брой пъти ще съумея да го победя, без да изгубя. И несъмнено, успеха преди две години, беше огромна изненада за мен, тъй като след Индиън Уелс усещах, че няма да имам гориво в резервоара. Имах тежка седмица - мачове с Бердих и Кириос. Не чаках и тази купа - играх край в Индиън Уелс, изгубих след оспорван мач, а тук играехме на ново място и не знаех какво да чакам.

Не съм доста убеден, отивайки към клей сезона, мога да кажа това. Дори не си припомням по какъв начин да се плъзвам. Ще подходя с бебешки стъпки. Не съм изиграл даже една точка - даже един удар - на клей през предходната година. Две години по-рано, играх два дни. Преди три не играх доста добре в Монте Карло и Рим. Толкова е малко, че в действителност не знам какво да чакам.

Онова, което тази победа направи, е да смъкна напрежението за клей сезона. Така ще виждам към нещата в идващите няколко седмици. Много съм разчувствуван. Това е положително предизвикателство, добър тест ", приключи Федерер.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР