Снощи разгледахме исканията на протестиращите. Президентът в изказване систематизира проблемите.

...
Снощи разгледахме исканията на протестиращите. Президентът в изказване систематизира проблемите.
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Не знам дали застраховката ще стане 1000 лева, но при различни случаи може да скочи двойно и тройно

Снощи разгледахме настояванията на протестиращите. Президентът в изявление систематизира проблемите. Но ние като родители би трябвало да преценим дали желаеме да защитим децата от мръсния въздух. Това съобщи ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова в утринния блок на Нова телевизия.

"За предходната година застрахователите са изплатили над 280 милиона лв. за близки на починали. Но освен на майки, татковци и деца, само че и на разширена група от близки, които могат да потвърдят прочувствена връзка ", сподели още тя.

"Не желаеме застраховките да станат 1000 лв., 500 или даже 400 лв.. Не знам дали застраховката ще стане 1000 лв., само че при разнообразни случаи може да скочи двойно и тройно. Искаме да се постави предел точно на тази разширена група близки. Трябва да има таван на на компенсациите на разширения кръг от хора, с цел да не скочат застраховките ", добави Стоянова.

"Тогава когато хората не могат да си заплащат гражданската отговорност, само че се изплащат компенсации на близки на починали, ще има банкрут на бранша. Трябва да се мисли за финансовата непоклатимост на страната ", приключи Менда Стоянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР