Снощи пристигна последният от 13-те нови трамвая. Временно те се

...
Снощи пристигна последният от 13-те нови трамвая. Временно те се
Коментари Харесай

Пристигна последният от 13-те нови трамвая за София

Снощи дойде последният от 13-те нови трамвая. Временно те се движат по линия номер 18, а след главния ремонт на трасето до Княжево, ще обслужват линия номер 5. Това оповестява на Facebook страницата си кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя показва, че при започване на седмицата е почнала процедурата за главен ремонт на трамвайното трасе от Съдебната палата до Княжево. В последната година планът беше модифициран и в сектора по бул. "Македония " дружно с ремонта на линията ще създадем и линеен парк. За него работихме с едно от най-големите френски архитектурни бюра "Вилмот ", отбелязва кметът.

Пристигна първият от новите трамваи в София

Фандъкова оповестява още, че е общината е приключила процедурата за 30 нови тролея, които ще стартират да идват в София в средата на идната година. Тролеите са "Шкода Соларис ", със система с акумулаторни акумулатори, която обезпечава 5 км пробег без контактна мрежа.

В стадий на оценка са процедурите за доставка на още 25 нови трамвая и 30 електробуса.



За тези 75 нови транспортни средства за електротранспорта успяхме да защитим финансиране от оперативна стратегия "Околна среда ", като част от дейностите за възстановяване на качеството на въздуха, отбелязва кметът Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР