Снощи, по време на демонстрацията пред сградата на Министерския съвет,

...
Снощи, по време на демонстрацията пред сградата на Министерския съвет,
Коментари Харесай

Частни гардове не са охранявали протестите, категорични са от СДВР

Снощи, по време на демонстрацията пред постройката на Министерския съвет, от протестиращи е подаден сигнал за 2 лица, които са били в несъответстващо положение. Единият от тях е бил без документи за идентичност и отведен в районно ръководство, другият е бил отхвърлен от региона на митинга. Това разгласи по време на брифинг гл. контрольор Красимира Стоядинова от "Охранителна полиция ".

Протестът нощес е почнал към 19.00 ч. в региона на площад „ Независимост”. В 21.30 ч. е почнало шествие към "Орлов мост ", което е траяло по „ Евлоги и Христо Георгиеви. Било е блокирано кръстовището на бул. "България " и "Черни връх ".

На "Орлов мост " има 23 палатки, 9 шатри и общо 30 души в тях. На кръстовището при Софийския университет има 18 палатки и 5 шатри с общо 12 души. На бул. „ Цар Освободител” има 7 палатки и 6 шатри с 8 души.

Във връзка с изказванията на една от майките от "Системата ни убива ", че при опита на техен бус да доближи до "Орлов мост " децата им са бити и бутани от служители на реда, Стоядинова съобщи, че няма информация за подобен сигнал. "Ако въпреки всичко има подобен, "Столичната дирекция " ще извърши проверка”, разясни тя.

Столичната полиция отхвърли наличието на частни охранители в опазването на публичния ред по време на митингите.

Инспекторът от "Охранителна полиция " посочи, че такава инспекция е осъществена по сигнал още през предходната седмица и не е открито присъединяване на чиновници от охранителни компании в митингите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР