Снощи, на извънредна сесия правителството на Северна Македония прие поправка

...
Снощи, на извънредна сесия правителството на Северна Македония прие поправка
Коментари Харесай

Македония с изискване за отрицателен PCR тест от сърби, косовари, черногорци и босненци

Снощи, на изключителна сесия държавното управление на Северна Македония одобри корекция на ограниченията за попречване на разпространяването на ковид, с която жителите на Сърбия, Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина при влизане в страната ще би трябвало да показват здравно удостоверение с негативен резултат от PCR тест за SARS-CoV-2, изработен 72 часа преди влизане на територията на страната. Те ще би трябвало да показват и попълнено заявление с персонални данни за мястото на престояване и периода на престоя, прецизират от македонската държавна пресслужба.
Решението на държавното управление следва предлагането, направено от Комисията по опазване на здравето на Северна Македония след обзор на актуалната епидемиологична обстановка в тези четири страни и в сходство с информацията, получена от медицинските управляващи в тях, написа БГНЕС.
" Нашето решение и рекомендация се дължат само на данните, които събрахме през последните дни, посочили ни същинската епидемиологична картина във всички тези страни, която считаме за доста по-лоша от нашата сега ", сподели македонският министър на опазването на здравето Венко Филипче.
Ако минават единствено пренос, съответните жители могат да прекосят границата без PCR тест.
Още: " Прескочихме със засилка границата от 200 случая на COVID-19 за ден, в Съединени американски щати има съвсем 62 000 за ден "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР