Снощи на бляскава церемония в Античния театър на град Пловдив

...
Снощи на бляскава церемония в Античния театър на град Пловдив
Коментари Харесай

Ето кои са победителите в Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2020

Снощи на блестяща гала в Античния спектакъл на град Пловдив се връчиха Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО. За първи път водеща на церемонията беше магнетичната Милица Гладнишка.

Старт на шоуто дадоха девойките от група 4 MAGIC с най-новото си парче. Големият победител на тазгодишната гала е Ицо Хазарта, който сграбчи статуетката в цели 3 категории - БГ Текст, БГ Изпълнител и БГ Албум. ALMA взе премията в категория БГ Дебют, а наградата за БГ ПЕСЕН получи " Не бих могъл " на Pavell & Venci Venc` и Любо Киров, като премията одобриха Pavell & Venci Venc`, защото Любo Киров беше възпрепятстван заради травма. Песента им беше показана за първи път на сцената на миналогодишната гала по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО.

С още министър председатели и осъществявания онлайн се включиха Поли Генова, Ицо Хазарта, Виктория, Миро, Стенли, ALMA, Графа, дует Ритон, Pavell & Venci Venc` и Михаела Маринова.

Като специфични посетители в церемонията присъединяване взеха Богомил Грозев, кмета на Пловдив Здравко Димитров, международният първенец Йордан Йовчев, Екатерина Генова, изпълнителния шеф на Нова Броудкастинг Груп Ива Стоянова, Виктор Николаев, Лора Инджова, Гергана Гунчева, Валерия Видева, Михаела Филева и миналогодишните носители на наградата БГ Вдъхновение - Братя Аргирови.

Церемонията, която обичайно е най-очакваното музикално събитие в България, се организира при 50% претовареност на Античния спектакъл, само че това не попречи на зрелищния театър. Публиката аплодираше шумно спечелилите, скандираше имената им и сподели за следващ път любовта си към тях и българската музика. През 2020 година връчването на златните статуетки на БГ РАДИО е несъмнено най-мащабното музикално събитие за годината.



Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО се избират напълно посредством гласоподаване на слушателите, като тази година гласувалите са 32 386. Ето и спечелили във всички категории:
• БГ Дебют 2020 - ALMA
• БГ Дует/ Вокална група 2020 - СкандаУ
• БГ Видеоклип 2020- " Нависоко " - Миро и Койна Русева - Реж. Васил Стефанов и Стефка Николова
• БГ Албум 2020 - " Неправилен рап " - Ицо Хазарта
• БГ Текст 2020 - " Имам човек " - Ицо Хазарта и Homelesz, текст: Ицо Хазарта и Homelesz
• БГ Група 2020- Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени
• БГ Изпълнителка 2020 - Михаела Филева
• БГ Изпълнител 2020 - Ицо Хазарта
• БГ Песен 2020 - " Не бих могъл " - Pavell & Venci Venc` и Любо Киров
• БГ Вдъхновение 2020 - дует РитонЕдинствената премия, която се дефинира от eкипа на БГ РАДИО е премията БГ Вдъхновение на името на „ Ана Мария Тонкова " - знак на извънреден принос и образец за безрезервност към българската музика. Тази година тя бе връчена на дует Ритон.

Бъдете на честотите на БГ РАДИО, с цел да чуете най-интересните реплики и изявленията с спечелилите от Годишните Музикални Награди 2020 в Пловдив.
NOVA ще излъчи церемонията по разпределяне на Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2020 на 5 юли /неделя/ в 22:20 часа.

1024x768 Normal 0 21 false false false
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР