Снощи късно получихме споразумението, разгледахме го с експертни и политически

...
Снощи късно получихме споразумението, разгледахме го с експертни и политически
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Няма да има министерство на държавните предприятия

" Снощи късно получихме съглашението, разгледахме го с експертни и политически групи. Имаме по него някои бележки. Срещнахме се с и след срещата при президента. Обсъдихме ги. До тази вечер продължаваме с това да почистим политическото съдружно съглашение. Министри и постове - по-късно ". Така сбито водачът на Българска социалистическа партия отхвърли след консултациите при президента да дава отговор на журналистически въпроси за съответни имена на министри и министерства. 

Утре ще се гледа структурата на Министерски съвет, персоналните ни оферти на Изпълнително бюро на Българска социалистическа партия, на политически съвет на Българска социалистическа партия и на Национален съвет на Българска социалистическа партия и по-късно ще ви кажем какво ще се случи ", посочи Нинова.

Тя само отхвърли нечиста сделка в медиите, че ще има Министерство на държавните предприятия. Коректното име ще е Министерство на стопанската система и промишлеността, сподели тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че съглашението ще е подписано от Политическа партия с всяка една от другите партии - съдружни сътрудници.
Радев към Българска социалистическа партия: Очаквам, че ще бъдете мощен обществен вектор в новото ръководство
Провеждаме трети цикъл съвещания за тази година, уповавам се да бъде финален. С тези думи президентът Румен Радев посрещна на консулт...

Тя не пожела да разяснява имена на министри, до момента в който не е дефинитивно.

Нинова съобщи, че за тях ще бъде приоритет да се одобри бюджета.

Започнахме да приказваме и сътрудниците от Политическа партия по някои значими елементи от бюджета, добави Нинова. Удовлетворени сме от това, че те одобриха дефицитът да се увеличи от 2,6 както планува служебният кабинет на 4 %, както и част от ограниченията, които разписахме по време на експертните диалози да намерят изражение още през януари незабавно в бюджета, който ще се одобри. За нас това е сериозният диалог, сподели още Нинова. Най-вероятно бюджетът ще се одобри през януари, ние настоявахме за края на годината, само че забавянето няма да разреши това да се случи, разяснява Нинова.

Тя акцентира, че има политическа воля за 4-годишен мандат, „ остава от нас да си свършим работата за този мандат ”.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР