Снощи и през нощта в „Пирогов” са се случили 2

...
Снощи и през нощта в „Пирогов” са се случили 2
Коментари Харесай

Съобщиха извънредна новина от Пирогов за бити медици

Снощи и през нощта в „ Пирогов” са се случили 2 случая, при които пациенти са показали експанзия по отношение на дежирните екипи. При първия – 18 година мъж, настанен в токсикологията на „ Пирогов”, поради приложимост на марихуана е нападнал и пребил дежурната здравна сестра. В резултат сега тя лежи в лицево-челюстното поделение към Клиниката по неврохиругия с тежка лицева контузия и комоцио (мозъчно сътресение).
Пациентът е признат за лекуване по-рано в петък, откакто екип на Спешна помощ го докарал в „ Пирогов” поради приложимост на марихуана. Родителите му отказали на дежурния екип един от двата да остане като компаньон с него, тъй като съгласно тях го нервират с наличието си. Казали, че той се занимава със спорт – бокс.
Същата вечер, няколко часа след приемането и лекуването му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра – той я посреща станал от леглото и стартира да й нанася тежки удари (крушета). След като я пребива и я оставя да лежи на земята в безсъзнание на земята, той се пробва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, той се насочва към първата срещната врата на пациентска стая. Там се лекува пациентка със сериозна нежелана лекарствена реакция. 18-годишният млад мъж я принуждава да му оключи врата и откакто тя му споделя, че няма ключ той стартира да я души. Междувременно удря и бутона за пожарно уведомяване, само че се стряска от включената тревога. Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката облечен по тениска и боксерки. Дежурната лекарка и дежурната санитарка са със сериозна нерешителност.
По-късно същата нощ, полиция докрала 3 пияни мъже в незабавното на болничното заведение след пиянска кавга в столично заведение. По време на нея единия е ударен и се постанова да получи здравна помощ. В коридора на незабавното, един от тях нанася удар по вратата на кабинет. За благополучие при този случай няма физически потърпевш чиновник на „ Пирогов”. Дежурният доктор се е разминал единствено с нерешителност. Що се отнася до пациента, чийто другар прави вандалския акт, той е настанен в личево-челюстното поделение към неврохирургията на „ Пирогов”.
Ръководството на болничното заведение е известено за случая. Изпълнителният шеф проф. Асен Балтов към този момент посети потърпевшата здравна сестра и огледа нанесените материални вреди. Нареди да се подхващат спомагателни ограничения за сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР