„Снощи ГЕРБ и ОП скриха дебата за бюджета от хората.

...
„Снощи ГЕРБ и ОП скриха дебата за бюджета от хората.
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Бюджетът прави богатите още по-богати и бедните по-бедни

„ Снощи ГЕРБ и Оперативна програма скриха дебата за бюджета от хората. Скандалите изместиха дебата по предлаганите от Българска социалистическа партия различни политики. За страдание този бюджет резервира досегашната несправедлива данъчна система, която разпределя по несъразмерен метод данъчната тежест сред българските жители, която ражда от ден на ден неравенства. " Това съобщи пред публицисти в Народно събрание зам.-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев. Той напомни, че ръководещите не са приели предлагането на левицата за прогресивна система на приходите на жителите, която е по-справедлива. „ Вместо това ГЕРБ продължава с отвод от каквито и да е промени в Бюджет - 2018 година Средствата на българските данъкоплатци се харчат без ясна цел и резултат за тях. Бюджет, който няма никаква държавна политика, подкрепяща стопанската система и производството. Няма никаква политика за превъзмогване на разликите в районите. Той обслужва огромните корпоративни ползи. Той прави богатите все по-богати, а бедните по-бедни в България ", отсече Бойчев. „ Бюджетът за 2018 година е на една пропусната година за България. Той се приема със спуснати черни флагове на Българска академия на науките ", отсече Бойчев.

„ Бедните и заболели български жители няма да могат да се лекуват, тези, които си платят- ще оцелеят. Опитахме се да подобрим достъпа на жителите до медицинските заведения, като искахме да увеличим дотацията за общинските и държавните лечебни заведения, тъй като в случай че не си платят отговорностите, са застрашени да банкрутират. За страдание ръководещите не го одобриха. " Това сподели доцент Георги Йорданов от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ". Той добави, че левицата освен не е била подкрепена, а в противен случай - станали сме очевидци на лобиране на ръководещите за частните ползи в бранша. Доцентът добави, че средствата за родилните отделения също не са били увеличени, макар опасността от демографската рецесия. Той разобличи и легендата на ръководещите, че парите за опазването на здравето били увеличени с 420 млн.лв. „ Те се усилват единствено със 170 млн.лв., с цел да компенсират нарастването на МРЗ. Държавното и общинското опазване на здравето ще бъдат подложени на геноцид ", изясни доцентът.

„ ГЕРБ и Оперативна програма лишиха 38 000 майки от 170 лева на месец, като отхвърлиха нарастването на размера на месечното парично обезщетение за развъждане на дете от 1 до 2 години до размера на една МРЗ от 510 лева Това можеше да коства на бюджета 60 млн.лв. Нима майките не заслужаваха тези пари? " Така, посредством медиите, депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков зададе въпроса на депутатите от ГЕРБ и Оперативна програма. Той напомни още, че ръководещите са лишили над 2 млн. пенсионери от приблизително по 70 лева на месец, като отхвърлиха преизчисляване на пенсиите, което би коствало 750 млн. лева.на бюджета. Той сподели пред медиите подписка с над 3 000 подписа на пенсионери, единствено от Шуменска област, за преизчисление на пенсиите.

„ И бюджетът за просвета мина в тъмните часове. Той е на ликвидацията. Затова през днешния ден учените стачкуват и Българска академия на науките са спуснали черните флагове. В бюджета на Българска академия на науките липсват 15 млн. лева за физическо оцеляване. " Това съобщи пред медиите националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Стоян Мирчев. Той изясни, че никой от ГЕРБ не е показал схващане - да бъде подкрепена науката в България. „ Няма място за знанието в страната на Борисов. Както няма тъждество сред Винету и науката. За Борисов думите познание и просвета са неразбираеми ", добави националният представител.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР