Снощи френският президент Емануел Макрон обяви извънредно икономическо положение в

...
Снощи френският президент Емануел Макрон обяви извънредно икономическо положение в
Коментари Харесай

Извънредно икномическо положение във Франция, протестът на Жълтите жилетки продължава

Снощи френският президент Емануел Макрон разгласи изключително икономическо състояние в страната. Въпреки това "Жълтите жилетки " не са удовлетворени от изказването му и оповестиха, че митингите не престават.
Снощи президентът разгласи, че подвига минималната заплата със 100 евро, отстранява спомагателното данъчно задължение върху пенсионерите с най-ниски пенсии и анулира ставките върху спомагателните бонуси и заплащането на ексклузивен труд. Четирите незабавни ограничения, както и анулацията на по-високите акцизи на горивата, ще костват на френската хазна 14 милиарда евро. Протестиращите обаче са недоволни, тъй като тези пари още веднъж ще излязат от джоба на елементарния поданик.
И крайната десница, и крайната левица, и "жълтите жилетки " оповестиха ограниченията за задължение върху бедните, а не върху богатите. Затова недоволните се заканиха тази събота да има "пети рунд " от митинги.
Левият коренен лидер Жан-Люк Меланшон разяснява, че това ще е "началото на гражданската гражданска война в тази страна, това ще е огромна готовност ".
Лидерката на крайнодесния Национален общ брой Марин Льо Пен написа в Туитър: "Макрон се отхвърли от някои свои фискални неточности - това добре, само че той отхвърля да признае, че недоволството е против отстоявания от него модел ". Според нея президентът "отстъпва, готвейки се за скок ".
В Марсилия, Рен и в редица други градове "жълтите жилетки " са все по този начин гневни след обръщението на Макрон, оповестява Агенция Франс Прес и цитира реакциите на някои от тях: "маскарад ", "перчене ", "измама ", "представление ", "лепенка върху рана от изгаряне ", даже "провокация ".
"Приемам и моята роля в обстановката – може да съм ви предиздвикал да мислите, че имам други грижи и цели. Знам, че някои от вас са били засегнати от думите ми ", призна Макрон в телевизионното си послание в понеделник вечер.
"Искам да бъда доста явен пред вас: в случай че съм се борил, с цел да разбутам политическата система, старите привички, лицемерието, то е тъй като имам вяра повече от всичко в тази страна, че я обичам, акцентира Макрон. Нищо обаче не оправдава насилието, безапелационен беше той. Когато насилието се развихри, свободата умира. Никакъв яд не може да оправдае нападенията против служителите на реда ", съобщи президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР