Снощи депутатът от БСП Таско Ерменков излезе със специален пост

...
Снощи депутатът от БСП Таско Ерменков излезе със специален пост
Коментари Харесай

Таско Ерменков плаши софиянци

Снощи депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков излезе със специфичен пост в обществената мрежа, отдаден на хипотетична спешна обстановка с питейната вода в столицата.

Ето какво написа националният представител в мрежата:

Днес ми се обадиха от институции, които почитам и от другари, на които имам вяра. Допълнително на персонални известия получих следното известие:

"Приятел ми изпрати известие: Не пий вода от чешмата. Не я използвай даже за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани огромно количество отровни химикали и сега водата в софия е ОТРОВНА. От 5 разнообразни, самостоятелни един от различен източника знаем инфото, само че не можем да го пуснем обществено, защото институциите мълчат (да не се изложат пред европейците).
Кажи на другари и близки, най-малко 1 седмица да не използват чешмяна вода.

Източникът на идното е сериозен жител. Имаме информация, че е осведомен и народен представител. "

Запознатият народен представител съм аз.

ПРИЗОВАВАМ ИНТИТУЦИИТЕ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛУЧАЯ ОЩЕ ДНЕС, ВЕДНАГА, Пожарна охрана СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ ИЛИ ДА ОПРОВЕРГАЯТ ТОВА КАТО ФАЛШИВА НОВИНА ИЛИ ДА ПРЕДУПРЕДЯТ ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ.

НЕДОПУСТИМО Е ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ ДЪРЖАВАТА (АКО Я ИМА) ДА МЪЛЧИ.

Оказа се, че суматохата е безусловно необосновата, а новината за отровена вода е безусловно подправена. По времето, по което Ерменков популяризира статуса си, от "Софийска вода " излязоха с публично известие във връзка проблема:

Питейната вода доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с обезпечено качество и с отлични характерности. Тя отговоря на безусловно всички условия на Наредбата за качеството на водата и всичките й физикохимични индикатори са в норма. Питейната вода предстои на непрекъснат денонощен мониторинг, като последните физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания на водата са осъществени през днешния ден, 19.05.2018 година Резултати от последни проучвания можете да видите ТУК.

Контролните проби се взимат в най-различни точки на водопреносната мрежа, а годишно се вършат над 140 000 разбора на 8000 проби. Качеството на водата се следи от Лабораторно изследователския комплекс на „ Софийска вода “ по целия път от язовирите „ Искър “ и „ Бели Искър “, през пречистването и доставянето до домовете на потребителите.

Преди два месеца Лабораторно изследователския комплекс, който е измежду най-модерните в страната, обогати обсега на упълномощените проучвания и към този момент може да прави освен наложителните по разпоредба проучвания, включително и за живак, само че и спомагателни микробиологични разбори на утайки и артикули, употребявани в пречистването на води като белина и стоманен трихлорид, проучвания за съществуване на уран, органични замърсители и детайли и други

И освен това, питейната вода в София е с ниско наличие на разтворени соли в нея. Това я прави подобаваща за всекидневна приложимост и потребна за естественото действие на клетките в организма.

След като бива прочут от консуматори за реакцията на "Софийска вода ", депутатът от Българска социалистическа партия се пробва да смекчи тона и да оправдае "фейсбуук-фойерверка ", който пусна, питайки "Вие вършиме ли разлика сред угриженост, пропаганда или плашене? " Ерменков обаче не дава отговор не е ли по-логично и отговорно първо самичък да ревизира обстоятелствата, а по-късно да ги тиражира при над четирите хиляди почитатели в обществената мрежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР