Снощи бяхме на концерт в Летния театър. Направи ми впечатление,

...
Снощи бяхме на концерт в Летния театър. Направи ми впечатление,
Коментари Харесай

Читател на Varna24.bg с идея как Градски транспорт да вдигне приходите си


" Снощи бяхме на концерт в Летния спектакъл. Направи ми усещане, че след концерта големи тълпи от хора се изсипаха по спирките към Морската градина. Сравнително младеж съм, само че си припомням времето, когато " Градски превоз " пускаше спомагателни рейсове, които изчакваха хората с отворени порти, излизащи от концерти и други всеобщи прояви в центъра на града, Спортна зала или на стадиона, с цел да ги извозят до кварталите. Добре е културната стратегия на града да бъде съгласувана с управлението на компания " Градски превоз ", която сигурно ще завоюва от такива спомагателни курсове. Аз пребивавам в центъра на града, имам и автомобил. Но доста хора, изключително по-възрастните, като майка ми, постоянно се отхвърлят от удоволствието да посетят сходно културно събитие, защото няма с какво да се приберат. А сами разбирате, че не е по джоба на всеки да заплаща за такси до крайните квартали. В тази връзка би било добре да се обмисли една сходна концепция ", показа нашият четец. 

Както Varna24.bg наскоро заяви, на съвещание на локалния парламент на 27 юни положението на сдружението " Градски превоз “, провокира бурни диспути.

Тогава стана ясно, че градският транспортьор е със загуба от над 3 млн. лв.. В рамките на съвещанието бе изтъкнато, че себестойността на билета е 1,68 лева, т.е. със 68 ст. повече от цената, която заплащат пасажерите. Билетът е 1 лева от 2006 година, а за този интервал разноските са увеличени неколкократно. Сериозно разходно перо са парите за авточасти, които сдружението дава поради остарелия парк. Тези разноски ще намалеят доста, откакто Варна получи нови екологични транспортни средства. Общината е в развой на правене на план за закупуване на нови електробуси и тролейбуси, а през есента следва да подписа контракт с ръководещия орган на Оперативна програма " Околна среда “ за безплатна финансова помощ. След привършване на плана автопаркът на общинското сдружение ще бъде напълно освежен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР