Снощи бургаският Нефтохимик победи в Севлиево едноименния тим с 3:1

...
Снощи бургаският Нефтохимик победи в Севлиево едноименния тим с 3:1
Коментари Харесай

Цветан Ботев: Няма да допуснем гробокопачи на българския футбол да се гаврят с ФК Севлиево

Снощи бургаският Нефтохимик победи в Севлиево едноименния отбор с 3:1 след продължения в мач от 1/32-финалите на шампионата за купата на България. Във ФК Севлиево са меко казано гневни от метода, по който беше отстренен тима им от шампионата.

Ето и реакцията на шефа на ФК Севлиево Цветан Ботев:

" Като футболист, а и в този момент като началник в никакъв случай не съм си разрешавал да показвам искания към съдийството. Сега обаче няма по какъв начин да премълча. Потресени сме от съдийството в мача и съответно от преднамерените дейности на основния арбитър Рюстем Карагарен. Чрез тях получихме следващото доказателство за падението на българския футбол.

Още през цялото време на срещата решенията на Карагарен бяха тенденциозни и все в ущърб на нашия тим. Футболистите ни се справяха с това затруднение до самия завършек на постоянното време, когато водехме в резултата с 1:0.

В последните секунди обаче съдията взе покъртителни решения – отсъди несъществуваща дузпа и в профил трима наши играчи.

След като това се случи, някои от стотината деца по трибуните плачеха, а част от феновете си потеглиха потресени от стадиона без да дочакат идните двете продължения по 15 минути и възможни осъществявания на дузпи, в случай че бяха удържали еднакъв резултат, макар че останахме с осем футболисти. Не сме приемали този дуел като по-специален, а като всеки различен в който участваме.

Не е съдбовно, че сме отпаднали от шампионата. Трагедия е методът, по който се случи това. Бихме преглътнали възможни неволни съдийски неточности. Случват се такива и го виждаме непрекъснато по международните футболни терени. Но това, на което станахме очевидци на срещата ни с Нефтохимик си е чиста насмешка освен с тима на Севлиево, само че и с футбола като цяло. Няма да допуснем гробокопачи на българският футбол да се гаврят с ФК Севлиево. Хората, които се занимават с футбол, а и цялата общност в България знае, че разполагаме с една от най-хубавите футболни бази в страната. Работим интензивно за развиването на този спорт, влагайки много средства “, съобщи Цветан Ботев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР