Снощи беше последното предаване на Шоуто на Слави по bTV.

...
Снощи беше последното предаване на Шоуто на Слави по bTV.
Коментари Харесай

Слави Трифонов прави партия и пуска собствена телевизия

Снощи беше последното предаване на „ Шоуто на Слави ” по bTV. Месеци наред Слави Трифонов държеше в затъмнение какви са  у проектите, до нощес.

Шоуменът ще сътвори лична телевизия, която ще се споделя „ Седем осми ” и партия „ Няма такава страна ”.

От думите на Трифонов излиза наяве, че напуща bTV тъй като не се е чувствал задоволително свободен. Той засегна обстойно тематиката за свободата на словото у нас и даде съответни образци. „ През 2002-ра година сме на 38 място по независимост на словото. 2003-2006-та става по-добре – били сме на 35-то място. А в този момент, през 2019-та сме на 111-то място. И в този момент ще ви кажа кои страни през 2009-та са били след нас по независимост на словото, а в този момент са преди нас. Тоест там хората са по-свободни от нас. Албания, Ангола, Армения, Бенин, Бразилия, Бутан, Гамбия, Гвинея, Гвинея Бисау, Грузия, Доминиканска Република, Еквадор, Ел Салвадор, Етиопия, Израел, Кения, Кот Д`ивоар, Киргизтан, Коморски острови, Косово, Лесото, Мавритания, Мозамбик, Мадагаскар, Молдова, Монголия, Непал, Нигер, Перу, Сейшели, Сенегал, Сиера Леоне, Тимор-Лесте, Тунис, Украйна, Фиджи, Хърватска, Черна Гора и Южна Корея ”, акцентира Трифонов..

Ето какво сподели още той в последното предаване на „ Шоуто на Слави ”:

„ Става дума за независимост. Отнемане на независимост. Свободата да приказваш, да се изразяваш, да имаш мнение, да имаш твоята позиция. Не всички гледни точки, а твоята позиция. И на кой му пука? Видимо на голямата част от медиите не им пука. За вас, уважаеми фенове, не знам, само че на мен ми пука. На моите сътрудници, с които имам достойнството да работя – също. Българският език има думата свободен, само че няма противоположната дума. Може би… не-свободен. Тъй като аз и моите сътрудници тук се усещаме не-свободни, взехме решение да изберем противоположното на не-свободен.

Затова ние напущаме Би Ти Ви. Благодарни сме на Би Ти Ви и на всички хора, с които сме работили - всички мениджъри, всички чиновници. За нас беше ужасно 19-годишно прекарване.

Но пред сигурността на сегашната конюнктура ние избираме несигурността на свободата.

Затова ще създадем личен ефирен план и ще го стартираме след 15-ти септември. Къде и по какъв начин ще разберете, уважаеми фенове, сами. Вярвам в това. В момента прецизираме всички механически параметри, по тази причина мога единствено да ви кажа по какъв начин ще се споделя този план и по кое време ще започва. Ще се споделя “Седем – Осми ” и ще започва след 15-ти септември. Неговият лозунг ще бъде “Силата е в истината! ”

Но това не е задоволително.

Аз и моите сътрудници бяхме основатели на референдум, на който гласоподаваха 3 милиона и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. С нас - българските жители. И волята на гласувалите на легален референдум българи бе подценена. Направихме всичко допустимо и доказахме, че Референдумът беше сполучлив. В съда доказахме, че ЦИК е нарушила закона и не е отчела доста повече от тези изчезнали 12 хиляди гласа. След това националното заседание също наруши закона, който единствено беше приело, и отхвърли да прегледа резултатите от референдума.

Ние протестирахме против това безвластие и там, пред Народното събрание, споделих на политическата класа, че като не желаете да ни гледате извън, ще ни гледате от вътрешната страна.

Уважаеми фенове, аз съм пореден и в никакъв случай не се отхвърлям на средата на пътя.

Затова ще създадем политически план, който ще се споделя “Няма такава страна ”, посредством който по легален метод всички решения на Референдума ще бъдат превърнати във закон.

Уважаеми фенове, всичко, което съм правил до момента, беше поради вас. И всичко, което ще направя от тук нататък ще бъде още веднъж поради вас.

За мен беше чест. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР