Сношният мач между руските Уралочка-НТМК (Екатеринбург) и Динамо (Москва) в

...
Сношният мач между руските Уралочка-НТМК (Екатеринбург) и Динамо (Москва) в
Коментари Харесай

Шансовете на Марица след 5-ия кръг на Шампионската лига

Сношният мач сред съветските Уралочка-НТМК (Екатеринбург) и Динамо (Москва) в Група Е на Шампионската лига не се разви удобно за Марица (Пловдив). Столичанки реализираха чиста победа с 3:0 (25:20, 25:16, 25:23) като посетители на идващия противник на пловдивчанки, което оставя българските шампионки без шансове за първото място в групата. Какви обаче са възможностите на Жълто-сините да завършат втори и по този начин да подобрят класирането си от предишния сезон, когато станаха трети в своята група, както и да продължат да мечтаят за четвъртфиналите, колкото и тази фантазия към този момент да наподобява далечна и илюзорна?
 Динамо (Москва) победи Уралочка в групата на Марица

В таблицата преди последния кръг лидер е френският РК Кан (Кан) с 3 победи, 9 точки и 12:9 гейма, следван от Динамо с 3 победи, 9 точки и 10:8 гейма и от Марица с 2 победи, 7 точки и 10:11 гейма.

Преди всичко Марица би трябвало да победи Уралочка, освен това с 3:0 или 3:1. В случай на победа с 3:2, дребна опция за второто място остава, само че не и за класиране измежду четвъртфиналистите. При триумф против Уралочка в три гейма Марица сигурно ще се бетонира на втората позиция, до момента в който при 3:1 единственото, което може да остави българките на трето място, е петгеймов мач сред Динамо и Кан в Москва.
 Марица с нова влиятелна победа в Шампионска лига (видео + галерия)

Както е известно, с изключение на първенците в петте групи, за идващия кръг се класират и трите подгласника с най-хубави резултати. Надеждата Марица да попадне измежду тях обаче зависи от малко евентуални резултати и в другите групи. Жълто-сините няма по какъв начин да изпреварят втория в Група B, където турският ВакъфБанк (Истанбул) и италианският Савино Дел Бене (Скандичи) към този момент имат по 4 победи. Вторият в Група А – турският Фенербахче Опет (Истанбул), към този момент има 3 победи и 11 точки, което също е актив неосъществим за пловдивчанки.
 Марица - Кан е вторият най-посетен мач в Шампионска лига тази седмица

Остават Групи C и D. Ако в Група D единственият метод вторият в класирането да набере актив, по-добър от възможния подобен на Марица, е френският Нант (Нант) да завоюва гостуването си на международния клубен отличник – непобедения до този миг в групата Антонио Караро Имоко (Конеляно, Италия), то в Група C нещата не наподобяват добре за тима на Иван Петков, защото опират до загуби и на двата тима, които се борят за второто място. Единият от тях – полският ЛКС Комерскон (Лодз), който е с 3 победи и 8 точки сега, “лесно” може да загуби като посетител на сегашния европейски първенец Игор Горгондзола (Новара, Италия), само че домакинско проваляне с 1:3 или с 0:3 за немския Алианц МТФ (Щутгарт), който е с 3 победи и 10 точки, против неспечелилия нито един мач досега украински Химик (Южне) наподобява повече от необикновено.

Все отново вярата умира последна и, без значение от всички тези калкулации, на 18 февруари в зала Колодрума, благодарение на страхотната пловдивска аудитория, българските шампионки би трябвало да дадат всичко от себе си да реализират оптимален резултат против Уралочка, което би било един доста заслужен свършек (или не?) на един доста заслужен сезон в Шампионската лига.
Шампионска лига – Група E: стратегия, резултати, класиране

Снимка: Костадин Андонов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР