Снимките са датиращи отпреди 10 000 години преди нашата ера.

...
Снимките са датиращи отпреди 10 000 години преди нашата ера.
Коментари Харесай

Изумително! Откриха Непозната До Днес Цивилизация!

Снимките са датиращи отпреди 10 000 години преди нашата епоха. Те са гравирани в плоски камъни и се намират основно в регионите към Канкун.

Рисунките демонстрират необятен набор от животни, хора, птици и геометрични форми и дават нов взор на археолозите върху античната история на тази област.

Разнообразието им шокира учените.

Начинът, по който са защитавани петроглифите, и тяхното подобие с тези, намиращи се в други елементи на света, принудиха специалистите да заявят, че те са основани в праисторически времена и че може да са измежду най-старите открити до момента. Петроглифите са изсечени изображения в камък или канара, написа " разкрития ". Те са основани посредством издълбаване, изсичане или гравиране на очертания или цели фигури в камъка. Най-старите петроглифи са от края на късния палеолит и неолита и са на възраст 10 – 12 хиляди години. Откритите в Индия обаче са още по-стари и от тях. Неслучайно и ползата към тези рисунки от страна на учените е толкоз огромен.

„ Първото ни умозаключение при проучването на тези петроглифи е, че са на към 10 000 години преди новата ера “, съобщи шефът на археологическия отдел в Махаращра Теха Гарг.

Учените са уверени, че има и още. В почти 52 села в региона се счита, че има сходни находки, само че е забавно, че жителите на единствено пет села са наясно с тяхното битие.

Изчезналата цивилизация

Експертите Ризбуд и Марти документирали тези облици и лобирали пред локалните управляващи за тяхното проучване и запазване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР