Снимките от плажа дразнели КОРОгромни цветни хвърчила изпъстриха небето над

...
Снимките от плажа дразнели КОРОгромни цветни хвърчила изпъстриха небето над
Коментари Харесай

Хвърчила оцветиха Аспаруховския плаж

Снимките от плажа дразнели КОР

Огромни цветни хвърчила изпъстриха небето над варненския Аспаруховски плаж през последните два дни. Морската ни столица за седма поредна година стана хазаин на Международния фестивал на хвърчилата, който обичайно се организира всеки трети уикенд на август, оповестиха уредниците на страницата си във фейсбук. Сред тях са Клуб " Асто – Въздушни чудеса " с поддръжката на община Варна, посредством фонд " Култура ".

Тази година в събитието се включиха демонстратори и майстори на хвърчилата от пет страни – България, Турция, Хърватия, Естония и Украйна, а след Варна ще бъдат направени демонстрации на хвърчила и на плажа на Приморско (21 -22 август) и на плаж Велека в Синеморец (24–25 август). Така фестивалът ще продължи общо девет дни, прецизират уредниците.

Фестивалът на хвърчилата във Варна е едно от емблематичните събития в морската столица, което притегля стотици поданици и посетители на града в разгара на лятото. Професионалните клубове демонстрираха най-новите си творения, в това число и такима за децата - обемни модели на разнообразни животни – мече, тигър, октопод, калинки и доста други.

Всяко издание на фестивала насочва разнообразни послания както рекламни, по този начин и публично значими, като да вземем за пример такива, свързани с чистотата на околната среда, опазването на застрашени типове птици и природата като цяло. Тази година посетители на фестивала са деятели от WWF – България.

Тъй като мотото на Международния фестивал на хвърчилата - Варна 2019 е " Не на пластмасовите боклуци! “, предоставяната питейна вода на всички посетители на фестивала е без опаковка за еднократна приложимост.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР