Снимките не са от болница в Украйна. Съвсем не. Въпреки

...
Снимките не са от болница в Украйна. Съвсем не. Въпреки
Коментари Харесай

Не трябва да има такова място! Тази болница е опасна за децата ни и душата ни! СНИМКИ

Снимките не са от болница в Украйна. Съвсем не. Въпреки че наподобява като нещо, което е бомбардирано. Това е българска болница в огромен български град. Болница, в която се лекуват деца! На нас война не ни би трябвало, сами се " оправяме " с заличаването, напълно сами!

Това са думи на българка, видяла тези фотоси, оповестени от друга българска майка. Те споделят всичко. Толкова е грозна и неуместна картината, че ни се желае да крещим. Докато през последните месеци всички започнахме да разбираме от газ, политически игрички и военни дейности, децата ни - бъдещето ни, се лекуват в такива " лечебни заведения " от години. И освен във Варна. Постът на майката накара доста хора да зададат простички въпроси:

Къде са ни управниците, които избираме и които отново ще изберем единствено след дни? Къде отиват налозите и здравните ни осигуровки, които плащаме, с цел да лекуват по този начин децата ни? Нужно ли е да събираме капачки за инсталация, коли за спешна помощ... а в този момент и за поправки на здравните ни заведения, с цел да бъдат лекувани децата ни в естествени условия?

Инфекциозното поделение на УМБАЛ " Света Марина " във Варна - това “нещо ", рисково за престояване, не за първи път е под прожекторите. Само преди месец друга майка на 11-месечно бебе разказа изискванията там като сцена от филм на ужасите. И какво от това?

Управителят - професор лекар Силва Андонова, народен съветник по интервенционална неврология и " срамен шеф на болница, в която инфекциозното поделение наподобява на морга ", както я разказват майките, отговори просторно по какъв начин „ Независимо от финансовата тежест, която понася УМБАЛ „ Света Марина ”, обезпечава нужното качествено и модерно болнично лекуване за пациентите от областите Варна, Русе, Добрич, Шумен, Силистра, Разград и Търговище ”.

Представяте ли си? Съвременно! 

Според майката фотосите са от август 2022, само че по информация на пациент през 1985 година е била в същото състояние…

Ето какво написа във Фейсбук майката, чието дете се лува " модерно " в тази напълно " модерна " постройка:

Европейски град.
Варна.
Дата: 28.08.2022г.
Детска стая в поделение по инфекциозни заболявания УМБАЛ “Св. Марина ”.
Заплата на шефа на болничното заведение за 2021 година 13 572 лева месечно НЕТО, без включени спомагателни възнаграждения.
Ще ви спестя детайлностите за отношение и брой лекари, пардон, лекаР на два етажа. Плюс манипулационна за децата ЕДИНСТВЕНО в коронавирус бранша.
Това оставям за вас.
За тях на следващия ден започваме с писмата към всички институции.
Не е срамотия. Това е жестока занемареност, граничеща с голям риск от голям брой съдбовни последствия.

Като че ли няма какво да прибавим...

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР