Снимките, направени от двамата водолази, които вчера се качиха на

...
Снимките, направени от двамата водолази, които вчера се качиха на
Коментари Харесай

Вера Су е потънал, въпросът е как да се извади товарът

Снимките, направени от двамата водолази, които през вчерашния ден се качиха на кораба " Вера Су ", ще бъдат оценени през днешния ден, оповестява Българска национална телевизия.

Очаква се и да продължи огледът на заседналия край Камен бряг транспортен съд. Машинното поделение и корпусът на плавателния съд са наводнени, което усложнява интервенцията по разтоварването на азотния тор.

Вече не се приказва за избавителна интервенция, а за изваждане на потопен товар, тъй като корабът " Вера Су " се води публично потопен, защото е застанал устойчиво на плитчината край Камен бряг.

Корабът е наводнен и е доста мъчно да се доближи до товара му, който би трябвало да бъде изваден. Обмислят се няколко разновидността, единият от които е да се употребяват люковите закрития. За да се случи това обаче, е належащо в допълнение позволение от Министерството на околната среда и водите.

Според специалисти най-оптимистичната дата, на която може да стартира изваждането на азотния тор, е 1 ноември. По думите на шефа на " Морска администрация " всички специалисти, които към този момент ще се качват на кораба, ще го вършат от тези стръмни скали на Камен бряг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР