*Снимките и видеото са заснети преди въвеждане на извънредното положение

...
*Снимките и видеото са заснети преди въвеждане на извънредното положение
Коментари Харесай

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Bright Consulting

*Снимките и видеото са снимани преди въвеждане на изключителното състояние в страната на 13 март. Материалът е освежен на 18 юни.

" Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите " е поредност на Money.bg. В нея ще бъдат показани едни от най-цветните, забавни и новаторски работни пространства на водещи компании в столицата.

Качваш се на кабинковия въжен превоз в Боровец. Настаняваш се комфортно, изпъваш краката си, обути в пантофи-кученца, и се отпускаш преди да проведеш още един длъжностен диалог по телефона. По-късно следобяд решаваш да стигнеш по-нависоко. Слагаш назад планинските обувки и поемаш към най-високото у нас - Мусала. Изкачването на Мон Блан оставяш за на следващия ден.

Това е " разходката ", която всеки ден вършат хората от екипа на българската компания Bright Consulting, до момента в който са на работа. Офисът, който е последната от няколко спирки за тях през годините, е място, съчетаващо авантюристичния дух на екипа с разнообразни планински акценти и домашния уют.

" Bright Consulting е учредена преди 14 години като консултантска компания с задача да помогне на бизнеса и ИТ бранша да работят по-добре дружно. Консултантският метод остава водещ за нас, само че развихме и цялостни решения, основани на съвременни технологии ", изяснява Ася.
 Снимка 470076
Източник:

" Присъединих се към екипа през 2009 година или 3 години след основаването на компанията. Тогава бяхме не повече от 10 души, а офисът ни се намираше на улица " Хемус " в квартал Гео Милев. С множеството сътрудници постоянно работехме непосредствено от офисите на нашите клиенти. По това време компанията оферираше консултантски услуги по внедряване на процеси за ръководство на осведомителни технологии (ITIL) и разнообразни образования, свързани със тях ", връща се обратно Иван.

" Стратегията на компанията целеше да разшири обсега на предлаганите услуги и надлежно екипът трябваше да се разрасне, което ни води до офис номер 2 на бул. " България ". От там направихме първите си планове за клиенти в чужбина, сдобихме се с повече опит и видяхме опция още веднъж да разтеглим обсега на услугите си като към процесите и технологиите включим и поддръжка. Отново трябваше да мислим за спомагателен потенциал и да търсим нов " дом ", продължава той.
 Снимка 470083
Източник:

Така през идващите 7 години хората от компанията работят на бул. " Шипченски проход ", където към него се причисляват още експерти в развиването на технологии за систематична интеграция, автоматизация на процеси, бизнес разбор и киберсигурност.

С разширението на екипа се появява и потребността от по-голямо работно пространство. И то се появява през предходната година. Тогава Bright Consulting се мести в своя офис номер 4 на улица " Сребърна ". Там компанията заема цялостен етаж и е ситуирана на 1000 квадратни метра, като мястото има отделени зони за диалози, образования, отмора, хранене и даже за медитация.
 Снимка 470078
Източник:

" Целта ни беше да изберем място, където екипът ни има опция да работи дружно на едно място, както и да създадем пространство, в което дружно да живеем в полезностите на Bright - семейство, дейния метод на живот. Хората са най-ценният актив и се стремим да им предоставим прекарване на работа, все едно работят в уюта на дома си. Локацията е централна, а и да не забравяме, че от тук потеглят рейсовете за Витоша ", усмихва се Ася и добавя:

" В момента в компанията по разнообразни интернационалните планове работят над 90 души, профилирани в няколко посоки - цифровизация на бизнес и ИТ процеси, киберсигурност, бизнес разбори. "
 Снимка 470073
Източник:

Минавайки по коридорите в офиса на Bright Consulting " вървиш " по заснежено планинско било, а в една от залите за срещи се " оглеждаш " в планинско езеро тъкмо под Мусала. Всички зали носят имената на планини и върхове, а по стените там могат да се видят гледки от емблематични места на високо.

" Темата е планинска - имаме фототапети на стените в стаите за срещи, на които са снимани пленителни пейзажи. Имаме и две дребни " хижи ", които са съвършени за бързи непредвидени срещи. Основните цветове в офисното пространство са заимствани от корпоративната ни палитра - доминират сини и зелени елементи. В природата това са най-често срещаните цветове. Така офисът основава чувството, че човек не остава затворен сред четири стени, а се намира в естествената си среда ", уверен е Иван.
 Снимка 470085
Източник:

" Усещането за дейния дух в компанията е заложено в фотосите от огромни върхове - Мусала, Мон Блан, Вихрен. Елементи от приключенския дух има на всички места - като да вземем за пример карабинерите, с които се отварят самостоятелните шкафчета на сътрудниците ", прибавя Ася. Освен хижите, в офиса човек може да се усамоти и да поработи на мира в двете телефонни кабинки, отдадени на лифтовете в Боровец и в Банско.
 Снимка 470074
Източник:

Дизайнът на офиса на Bright Consulting, който е дело на MoVe Architects, от една страна пресъздава чувството за дома, а от друга може да се преглежда като отпратка към тези на някои от международните софтуерни водачи. " Много постоянно първото усещане, което споделят посетители в офиса ни, е че се усещат като в офис на Гугъл. Наистина технологиите и знанието, които развиваме, са в основата на бизнеса ни ", показва Ася.
 Снимка 470082
Източник:

Тя добавя, че отвън офиса доста от сътрудниците ѝ не престават да споделят всекидневието си под формата на разнообразни спортни интензивности, като футбол, баскетбол и волейбол. А мачове се провеждат всяка седмица. Във времето за отмора на работното място пък те имат избор от разнообразни развлечения, като шах, бордови игри, джага и PlayStation.

За тези, които имат потребност да останат за малко уединено със себе си и да притихнат, има различен избор - стая за медитация. Ася признава, че за нея това е един огромен плюс на офиса. " Стаята за медитация е обичаното ми място. Място, на което мога да притихна, да успокоя мозъка си, да се свържа със себе си и да се заредя с сила за работа ", приключва тя.
 Снимка 470071
Източник:

*Подобно на останалите работодатели в бранша, след въвеждане на изключителното състояние в средата на март Bright Consulting минават към отдалечена форма на работа за идващите съвсем два месеца.

" Въпреки отдалечаването ни един от различен физически, ние продължихме да работим в екип също толкоз дейно, адаптирайки връзката си към новата цифрова действителност. Като компания с фокус върху дигитализацията, ние естествено и бързо успяхме да се настроим към новия темп. Въпреки това, неналичието на персоналния контакт, както и вдъхновението, които намираме в него беше осезама ", признава Ася.

" Ето за какво след отпадането на изключителното състояние ние взехме всички целесъобразни ограничения, с цел да можем да дадем опция на всеки искащ да се завърне в офиса. Защото когато офисът е планиран да въодушевява и предизвика творчеството, хората са свободни да се почувстват като вкъщи ", заключва тя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР