"Снимки, за да се покаже пред приятели. Аз също съм

...
"Снимки, за да се покаже пред приятели. Аз също съм
Коментари Харесай

Майката на мъжа, обвинен в тероризъм: Снимките на сина ми са просто поза

"Снимки, с цел да се покаже пред другари. Аз също съм виждала тези фотоси и доста пъти съм му казвала да не го прави. А той ми отговаряше, че нямаме какво да крием”, сподели пред Нова ТВ Анелия - майката на Мохамед Абдулкадер - мъжа, арестуван и упрекнат в терористична активност.

Жената си спомня целия смут от войната и споделя, че Мохамед и доста от сирийските деца са носели бронежилетки, не с цел да вземат участие във военните дейности, а с цел да бъдат избавени от възможни изстрели и бомбардировки.

„ Никога татко му не е желал детето да живее в Сирия или аз, и да гледаме този ужас”, декларира Анелия.

Майката на Мохамед посочи, че фамилията на 51-годишния Ахмет Абдулкадер, в действителност са сирийски туркмени, които са отбранявали фамилиите си, само че след засилените офанзиви, са напуснали селото край Алепу, в което живеят. Тя отхвърли бащата на момчето да е началник на джихадистката формация „ Султан Мурад”.



„ Когато бяхме в Халеб, той е взел участие в тази формация не с бойни дейности, а като наличие. Но сина ми в никакъв случай не е взел участие в това нещо”, безапелационна е Анелия.

След шока от ареста и новината, че синът ѝ е упрекнат за присъединяване в терористично закононарушение зад граница Анелия пробва да се съвземе. Жената, която показа, че е съумяла да напусне Сирия по време на военните дейности, има вяра, че уличаващите доказателства (включително и снимките) за присъединяване на Мохамед във военни дейности, ще паднат в съда.

Обвиненият за тероризъм остава в ареста
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР