Снимки: ВМСДнес се навършват 29 години от вдигането на военноморския

...
Снимки: ВМСДнес се навършват 29 години от вдигането на военноморския
Коментари Харесай

Във Варна отбелязаха годишнина от вдигане на военноморския флаг на корвета Решителни


Снимки: Военноморски сили

Днес се навършват 29 години от повдигането на военноморския байрак на Република България на патрулна корвета „ Решителни ” от състава на Първи дивизион патрулни кораби, оповестяват от Военноморски сили, представени от Moreto.net.

``
реклама

Годишнината беше маркирана с церемониален обред в Пункт за базиране Варна, където е дислоциран дивизионът, който е част от флотилията бойни и спомагателни кораби на Военноморски сили.

Корвета „ Решителни ”, план 1241.2, вид „ Паук ”, е издигнат в някогашния Съюз на съветските социалистически републики през 1983 година Корабът е признат в състава на Военноморски сили на Република България на 11.12.1990 година Първи пълководец на кораба е старши лейтенант Николай Пискулийски.

Предназначен е за осъществяване на патрулни задания, битка с подводен съперник, обезпечаване на противовъздушно, противоподводно и противокорабно охранение на десантни отряди и конвои.

Командир на кораба понастоящем е капитан III сан Добрин Василев.

Основните учения, в които взе участие корабът през 2019 година бяха тактическото обучение на единичния транспортен съд (ТУЕК), националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ БРИЗ 2019 ” и учението „ ПАРАД 2019 ”.







Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР