Снимки в социалните мрежи вкараха в ареста мъж от Варна,

...
Снимки в социалните мрежи вкараха в ареста мъж от Варна,
Коментари Харесай

Снимки във Фейсбук вкараха в ареста мъж, нарушил карантина

Снимки в обществените мрежи вкараха в ареста мъж от Варна, който е нарушил карантината си. Золфи В. отпътувал за Англия на 13 март тази година, с цел да си търси работа, и се завърнал на 23 март с полет от летище Лутън след несполучлив опит да си откри занаят, споделя в публично известие варненската прокуратура.

На варненското летище той попълнил наставление за слагането му под карантина като пасажер, който се завръща от рискова страна. Посочил, че ще обитава по време на ограничаването на адреса на своя другар. Вместо домашна изолираност 21-годишният обвинен обаче напуснал дома на приятеля си. Брат му почнал да го търси, само че откакто не съумял да го върне на посочения адрес, подал сигнал на тел. 112.

По време на отклоняването от карантинните ограничения Золфи В. прикачвал фотоси в профила си във фейсбук, които потвърждават, че не е на посочения в предписанието адрес, твърди прокуратурата.

След като бил издирен от полицията, Золфи В. е арестуван с разпореждане на прокурор в Районната прокуратура във Варна за период до 72 часа в ареста. Прокуратурата ще внесе искане във Варненския областен съд за установяване мярка за неотклонение „ Домашен арест " за първия арестуван в града обвинен за неспазване на карантината. Само преди дни задържан по обвиняване за нарушение на разпоредбите на карантина беше задържан в София. Преди седмица в Разлог пък бе арестуван, само че единствено за 24 часа, предприемачът Владимир Каролев. При него едно от обвиняванията също е обвързвано с нарушение на разпоредбите на картината.

Несъответствия сред касова наличност и фискална памет, осъществяване на продажби на лекарствени артикули от лица без належащо обучение и липса на цени върху изложените продукти са пък част от откритите нарушавания при наредана от прокуратурата инспекция на аптеки в София. Акцията е по предписание на Софийска градска прокуратура. В нея са взели участие Министерство на вътрешните работи, Столична районна здравна ревизия, Комисия за отбрана на потребителите, Национална организация за приходите. Във фокуса им са били комерсиалните обекти от аптечна мрежа, складови бази и дрогерии.

В рамките на инспекцията на територията на столицата са били тествани 38 аптеки. Контролните органи са съставили 12 акта за административни нарушавания и са издали 8 наставления.

Прокуратурата в Благоевград пък е провела масирана инспекция на супермаркети и търговски обекти, места и мероприятия, на които се събират голям брой хора, както и лица, сложени под карантина. Проверката е била на територията на Благоевград, Гоце Делчев, Петрич, Разлог и Сандански.

Проверени са били 345 търговски обекта, 126 места и мероприятия и 1833 карантинирани лица. Районна прокуратура - Благоевград е съобщила за установено нарушаване в супермаркет - оферират се неопаковани храни (хляб и тестени закуски). След издадено наставление посочените артикули са били опаковани самостоятелно. Сред други нарушавания в няколко търговски обекта и предприятия в Благоевград са неоразмерено с указателни табели за чакащи клиенти външно пространство, липса на осведомителни табели, неспазване на реда за осъществяване на стерилизация. Прокуратурата в Петрич е издала наставления за осъществяване на стерилизация и съблюдаване на нужна отдалеченост сред клиенти в няколко търговски обекта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР