Снимки: TrafficNews70-годишен оръжейник, който се определя като спец №1 в

...
Снимки: TrafficNews70-годишен оръжейник, който се определя като спец №1 в
Коментари Харесай

Свидетели на път да оневинят килъра на митничаря Дребчев

Снимки: TrafficNews

70-годишен оръжейник, който се дефинира като познавач №1 в цялостен Пловдив, " черната вдовица " Бойка Янушева и мистериозна дама се явиха по делото против Божидар Атанасов, наказан за убийството на митничаря Георги Дребчев.

Убийството на Дребчев бе разкрито след 16 години, а присъдата пристигна 18 години по-късно. През юли 2017 Окръжен съд Пловдив призна Божидар Атанасов за отговорен и го осъди на пожизнен затвор, написа Блиц. 

Според обвиняването подстрекател на жестокото закононарушение е починалият в злополука някогашен кмет на Съединение Евгений Маринчешки. Въпреки неоправдателната присъда, в делото имаше доста незнайни, които до края на процеса останаха такива. Тезата, че митничарят е бил поръчан от някогашния кмет остана висяща. 

А в това време Божидар Атанасов и другият наказан - Иван Карабелов, апелираха присъдата и през днешния ден Апелативния съд прегледа далото още веднъж. 

На свидетелската банка застана някогашният оръжеен занаятчия Петър Керезов, чиито показания в досъдебното произдоство са една от опорните точки на обвиняването.



Според първичните му показания, Атанасов постоянно е посещавал работилницата му в село Труд и всякога му носел разнообразни оръжия. Днес Керезов се отметна от думите си и съобщи, че в действителност Божидар му е показвал единствено един револвер и то от марката Макаров. А самото ликвидиране на митничаря е осъществено с ТТ, пише trafficnews.bg.

" Аз съм експерт №1 по оръжия в Пловдив и района ", съобщи 70-годишният мъж, който бе докаран с белезници в правосъдна зала, защото излежава присъда в пандиза. Той съобщи, че нелегално оръжие има доста, само че в случай че си отвори устата ще пострадат " огромни хора ". " Ще би трябвало да ме сложите на бесилката " сподели Керезов. Съдията Васил Гатов го успокои, че през днешния ден няма да бъде обесен, само че го предизвести да не се кръсти, защото не е в черква, а в правосъдна зала.  Тъй като очевидецът недочуваше, разпитът се водеше на много висок звук. Оръжейникът също съобщи, че до момента в който го разпитвали в полицията, бил черпен с кафета и ракии. 



Керезов е наказан на 5 години затвор за педофилия. Той е блудствал с 2 девойки, които не са били навършили 14 години. Парадоксалното е, че през днешния ден пандизчията излиза на независимост, защото е бил освободен условно предварително, 2 години преди да изтече присъдата му. 

Следващият очевидец по делото бе пловдивчанка, добре известна с престъпното си минало. Бойка Янушева бе предизвестена, че би трябвало да приказва единствено истината и тя съобщи, че е наясно с това, тъй като има скръбен опит.



Тя бе показала декларация, заверена от нотариус, че на 13 юни 1999 година, заведението, което стопанисвала по това време, е било затворено за ремонт. Причината за това е, че един от главните очевидци по делото Иван Шиеков твърди, че вечерта преди убийството на Дребчев, той и Божо Атанасов са били в кафенето. " Аз има черно счетоводство и всичко си протоколирам. Сигурна съм, че тогава сме били в ремонт ", съобщи Янушева. Адвокатът на сем. Дребчеви назова Янушева " най- измисления очевидец ", който е срещал в 45- годишната си процедура и бе смъмрен от съда. 

Бойка Янушева бе известна като " черната вдовица ", откакто погреба двамата си съпрузи. На 30 декември, ден преди новата 1999-а година, притежателят на „ Мотобойс " Георги Манчоров е открит разстрелян в жилището си в ЖР „ Тракия ". Веднага след убийството криминалистите разпитват Янушева и съдружниците й, вършат обиски в офисите й и в дома й. Доказателства, които да я свързват с разстрела, не са открити. Фактът, че килърът е влезнал в жилището с автентичен ключ буди съмнение.  Няколко години по-късно Янушева погребва и идващия мъж, с който живее - о.з. полковника от Държавна сигурност Ленин Димитров. През годините Янушева бе забъркана в серия измами и има няколко присъди. 

Още една свидетелка - Виолета Меретева, притежател на заведение в Кючук Париж обори с декларация показанията на Шиеков. Тя е безапелационна, че на датите посочени от него, Божидар Атанасов не бил в кафенето, защото в този интервал тя била на рали " Хеброс " и заведението не работело. 

Оказа се, че и двете заявления са били написани и заверени при нотариус по гледище на мистериозна дама, която посетила двете дами и ги помолила да кажат истината. 

Делото продължава с пледоарии на обвиняването и отбраната. Апелативна прокуратура упорства доживотната присъда на Атанасов да бъде доказана. Той самият твърди, че е почтен и желае да бъде оневинен. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР