Снимки ТМПЦ - ВарнаПрезидентът на Република България Румен Радев присъства

...
Снимки ТМПЦ - ВарнаПрезидентът на Република България Румен Радев присъства
Коментари Харесай

Президентско отличие получи за 100-годишния си юбилей ДТ Стоян Бъчваров - Варна

Снимки ТМПЦ - Варна

Президентът на Република България Румен Радев участва на 16 юли 2021 на лятната премиера на мюзикъла „ Човекът от Ла Манча “, продукция на Държавна опера Варна, реж. Борис Панкин, дир. Страцимир Павлов. Това е първото посещаване на български президент на музикално събитие в Летния спектакъл на Варна. Преди представлението президентът връчи Плакет „ Св. Св. Кирил и Методий “ на Президента на Република България на Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ за неговия важен принос към българската просвета и духовно развиване, и във връзка 100-годишния му празник през тази година, оповестяват от ТМПЦ - Варна. 

За влиятелното отличие благодари Даниела Димова, шеф на Театрално-музикален продуцентски център Варна, дружно с Веселина Михалкова, артистичен шеф на Варненския трагичен спектакъл. Президентът Румен Радев изрази страдание, че не можа да сервира премията навръх рождения ден на театъра 12 март, поради отсроченото честване на юбилея по отношение на пандемията.



Но, спазвайки обещанието си да пристигна във Варна, в този момент за него е не по-малко наслаждение персонално да връчи президентския знак за достолепната годишнина на Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “. Той поздрави екипа за креативните достижения и богатата юбилейна стратегия за театралния празник, който е мотив за горделивост както за варненци, по този начин и за цялата културна общност в България. В късото си приветствено слово Президентът Румен Радев открои заслугите на Варна в региона на културата, обърна се с топли думи и към публиката, която с наличието и поддръжката си въодушевява създателите на изкуството.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР