снимки: Стефани Костадинова, Лора Караджилова, Виждам те КАТ - Варна“Пореден

...
снимки: Стефани Костадинова, Лора Караджилова, Виждам те КАТ - Варна“Пореден
Коментари Харесай

Варненци коментират: Не е нормално това, всеки ден има произшествия на новите кръгови!

снимки: Стефани Костадинова, Лора Караджилова, „ Виждам те КАТ - Варна “

Пореден конфликт на кръговото придвижване на бул. „ Сливница “ и бул. „ Левски “ във Варна провокира оживена полемика и даже разногласия сред водачи в известната група във Facebook „ Виждам те КАТ – Варна “.

За съответния случай от полицията във Варна прецизираха, че става въпрос за конфликт сред два автомобила марка „ Ситроен “, при който за благополучие няма потърпевши хора.



Коментарите в обществената мрежа обаче не икономисват нищо на водачите, които не могат да се оправят с кръговите кръстовища. Някои пък са на мнение, че казусът не е единствено във водачите, а и в осъществяването на кръговите. Ето по-характерните отзиви:

Напълно обикновено нещо е към този момент това.. до момента в който малоумниците не се научат да не гледат единствено себе си и да почнат да познават знаците ще е изцяло обикновено... В най-скоро време ще оставаме учудени в случай че мине ден без ПТП.. след това пътищата били такива и онакива.. не са пътищата отговорни, а магаретата зад кормилото, които нито признават знаци, нито пешеходни пътеки...

По принцип дясната и лявата лента сами по себе си нямат никаква конфликтна точка в КД, в случай че се съблюдават разпоредбите за придвижване.

Длъжен съм да кажа, обаче, че откогато съм в групата си имам едно на разум за кръговите. Не знаех, че е такава рулетка прекосяването през тях...

Реално погледната, дясната лента при нахлуване в кръгово е САМО за продължение напред( по същия булевард) защото кръговите имат обособена отбивка за десен завой. НО в случай че сте обърнали внимание на знаците и маркировката те демонстрират друго а точно че трявбва да навлезеш в кръговото с цел да продължиш надясно. В задача се пита кой глупак не е съобразил маркировката, знаците и действителната конюнктура? А забелязали ли сте какво се случва, когато коли, които не се идват от основните булеварди се включват в кръговите? Най-често се подреждат по две коли в една лента или вземат решение да влязат в дясна лента и да въртят оттова, щото няма коли...

Масово хората по пътищата са изнервени, подхващат неправилни дейности, с което изнервят още хора и се получава една верижна реакция.

Нормално е за метода по който са издигнати тези кръгови. По-горе някой е поставил една скица на кръгово. За разлика от схемата в новите ни кръгови колите не влизат по допирателната а съвсем по диаметъра. Завоя който би трябвало да се направи е над 40 градуса а след това би трябвало да се завие назад по окръжността. За някои -особенно в случай че са на скорост- това е по-трудно. Оттам и резултатите...

Това са нелепости и несполучлив опит да се защитят сгафилите. Няма вид с кавато и да е лека кола да не се направи всичко по указаната горе скица. Влизаш си в кръговото с 30 и няма къде да сбъркаш(ако следваш горната скица схваща се). Ако влезеш с 50-60 и си лъзгаш телефона в това време може и да пробваш мантинелите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР