Снимки Спартак тръгна смело към оцеляването, след като двама футболисти

...
Снимки Спартак тръгна смело към оцеляването, след като двама футболисти
Коментари Харесай

Спартак развали прокобата и отново спечели в елита

Снимки

Спартак потегли самоуверено към оцеляването, откакто двама футболисти означиха първите си голове за варненския отбор. Това са Жоао Марио и Иван Йорданов, за които това са и първи попадения въобще в родния хайлайф. 



Отборът на Спартак достави голяма наслада на своите последователи, откакто победи Ботев Враца с 2:1 в среща от 21-ия кръг на стадион „ Спартак “. Това е втора победа за „ соколите “ в шампионата и първа след 16 септември 2022 година, когато отново на своя стадион завоюваха против Ботев Пловдив с 2:2, и първа победа за Херо отпред на „ соколите “. Така подопечните на Димитър Димитров към този момент имат 12 точки и единствено на една от предпоследния Хебър и 14-тия Пирин.

„ Соколите “ преобладаваха на терена през първото полувреме, когато бяха прецизни и в двете етапи, използваха прелестно фланговете и търсеха настървено гола.



Първото състояние се откри пред Лерой Микелс, който със страховит удар уцели напречната греда. После удар на Микелс след корнер бе блокиран, само че натискът на домакините продължи. След заучено състояние от фаул Микелс подаде към Иван Йорданов, който шутира над гредата.

Логичното обаче се случи в 23-тата минута, когато спартаклии поведоха с направен гол. Белоусов направи двойно подаване с Микелс на фланга, нахлу в наказателното поле и пусна тъкмо към Жоао Марио, който от придвижване с бомбен шут насочи топктата неотложно под гредата – 1:0 за Спартак.

Малко по-късно Антуи напредна към огромния пеналт, само че реши да шутира, вместо да комбинира с намиращия се вляво Микелс и изпрати кълбото в навън.



В първите 10 минути след почивката гостите бяха по-активни. В 54-тата минута Браян Перея излезе самичък против Кристиано Фигейредо, само че вратарят излезе в точния момент и избави удара. Минути по-късно след центриране отляво Мирослав Маринов шутира от воле над гредата.

Спартак обаче реагира бързо и съумя да повиши резултата след самостоятелен рейд на Иван Йорданов. Халфът напредна отдясно, навлезе в пеналта и след негов финт топката отскочи поредно от крайници на Сербер и ръката на Том Рапнуи и отиде още веднъж към Йорданов. Последният пое кълбото и технично го насочи с левия крайник в мрежата – 2:0.



В 66-ата минута Ботев обаче понижи. След дълъг пас Браян Мендоса се измъкна отляво и откри непокрития в дребния пеналт Браян Перея, който малко инцидентно засече топката и тя мина над вратаря – 1:2. Това бе седми гол на Перея за врачани през сезона.

Последва удар на Виктор Митев по земя, който отскочи от защитник, а в 70-ата минута Фигейредо избави вратата си от втори гол, откакто мазета удар с глава на Антонио Георгиев в корнер.

В 80-ата минута влезлият като запаса във Враца Момчил Цветанов шутира ниско с левия крайник, само че топката отскочи от защитник на Спартак и излезе в корнер.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР