Снимки: Пресцентър МВРОт пресцентъра на МВР разпространиха зрелищни снимки и

...
Снимки: Пресцентър МВРОт пресцентъра на МВР разпространиха зрелищни снимки и
Коментари Харесай

МВР пусна зрелищни снимки и видео от акцията в хотел в Слънчев бряг! Вътре гледката е неописуема

Снимки: Пресцентър Министерство на вътрешните работи

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи разпространиха зрелищни фотоси и видео от разкриването на незаконна печатница за долари и евро в под земята етаж на хотел " Кантилена " в Сл. бряг, съобщи Блиц.



Операцията по разкриването е на спецпрокуратурата и ГДБОП със съдействието на Европол и американските секрети служби за защита на президента и на $ Сикрет Сървис.Това стана ясно на взаимна конференция, в която участваха шефът на профилираната прокуратура Иван Гешев и гл. комисар Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП-МВР.

" Разкрита е най-голямата печатница за неистинни парични знаци в последните 11 години ", сподели на Иван Гешев. " За последните 3 дни не сме правили исторически разбор, може и да е най-голямата печатница в последните 20-30 години. Намерени са в друга степен на довършеност над 11 млн. евро и над 1,8 млн. щатски $ “.



Заместникът на ръководителя на Специализираната прокуратура Димитър Петров добави, че са претърсени над 30 адреса, на които са открити подправените парични знаци. 
 



Наблюдаващият прокурор Евгения Деянова уточни, че незаконната група е била разкрита на 20 октомври, арестувани са четирима души. Утре ще им бъде поискана непрекъсната мярка за задържане. Те са арестувани в миг на произодството на подправените банкноти, които са с доста високо качество. " Банкнотите са с индикатив, който досега не е бил юридически и намиран. Това значи, че всички детайли на отбрана, включително воден знак, светещи линии, ги имат и тези банкноти от по 500 евро, 100 евро ", разкри Евгения Деянова.
 



Главен комисар Спиридонов добави, че групата се създава от януари тази година. " Две от арестуваните лица са контингент тази линия от много години, имат досъдебни производства. Те взимаха предохранителни ограничения, като против тях са употребявани всички специфични разследващи средства. Самите обекти си мислеха, че се крият, дейностите им бяха такива ", сподели Спиридонов и подмятна, че по този случай може да се напише цяла книга. " Проблемът е, че в този миг не можем да кажем доста неща ", съжали той.
 



Той благодари на всички чиновници по линия на фалшификациите за това, че " си свършиха оперативната работа както би трябвало. " Специални благодарности на Европол и Сикрет Сървис - за такава огромна печатница няма по какъв начин да се оправим сами, благодаря им за всичко ", сподели шефът на ГДБОП.
 

 

 

 

 

 

 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР