снимки: Петел“Варна посрещна днес деня със облачно небе, на места

...
снимки: Петел“Варна посрещна днес деня със облачно небе, на места
Коментари Харесай

Във Варна чистят шахти, метат листата... Ще ни изненада ли първият дъжд през септември?

снимки: „ Петел “

Варна посрещна през днешния ден деня със облачно небе, тук-там даже преръмя. На фона на към момента лятното време се вижда оживление за подготовка за идния дъждовен сезон.

Екип от четирима почистваше шахтите на ул. „ Георги Бенковски “, видя наш кореспондент. Мястото е по този начин да се каже „ сензитивно “, тъй като след дълги месеци ремонт на сектора сред „ Нептун “ и „ Образцов дом “, стана ясно, че там се образуват съществени локви, а дъждовната канализация не съумява да събере цялата вода по улицата. Граждани разясниха казуса с обществените мрежи и пратиха сигнали до медиите. Сега очевидно от общината са решили да се подсигурят и да създадат оптималното обновената улица да не се наводни още при първия сериозен дъжд.



За да не се задръстват шахтите е значимо да се съберат сухите листа, които към този момент интензивно капят от дърветата. Почистващите са си разделили този развой на стадии - първо листата се събират на купчини, след това се пълнят в торби, след това се извозват. Дали това е най-правилния метод? Вероятно има експерти, които са способени по тематиката.



Така или другояче, подготовка за провокациите на есента във Варна към този момент има. Дали тя ще е задоволителна в последна сметка ще се разбере едвам когато дойдат проливните дъждове.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР