снимки: ПетелС военен и църковен ритуал Варна почете Деня на

...
снимки: ПетелС военен и църковен ритуал Варна почете Деня на
Коментари Харесай

Варна почете Денят на Тракия в присъствието на председателя на парламента Цвета Караянчева

снимки: " Петел "

С боен и църковен обред Варна уважи Деня на Тракия и годишнината от завладяването на Одринската цитадела - един от най-големитне военни триумфи на Българската войска по време на Балканската война. 

На този ден се празнува подвига на българските воини, паднали край Одрин и из тракийските полета, както и почитта и паметта към хилядите българи - тракийски бежанци, намерили заслон в рамките на България и запазили родовата си памет. Чества се като годишнина от 26 март 1913 година – деня, в който е завладяна Одринската цитадела от силите на Българската войска през Балканската война (1912-1913).



Честването във Варна, на което специфичен посетител беше ръководителят на Народното събрание Цвета Караянева се състоя по традиция пред паментика арка, посветген на Осми Приморски полк, намиращ се на едноименния бул..



На мястото с изключение на формалните лица участваха и доста жители, потомци на бежанците от Тракия и членове на Тракийско сдружение „ Капитан Петко Войвода “. 



 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР