снимки: ПетелПроект за дострояване и надстрояване на Фестивалния и конгресен

...
снимки: ПетелПроект за дострояване и надстрояване на Фестивалния и конгресен
Коментари Харесай

Ексклузивно в „Петел“: Предлагат скандално дострояване на ФКЦ във Варна, архитектите са в шок!

снимки: " Петел "

Проект за дострояване и надстрояване на Фестивалния и конгресен център във Варна се пробва да си пробие път към общината, научи „ Петел “. От чертежите се вижда, че на настоящия паркинг за символната за морската столица постройка се планува построяването на „ пристройка “, която ще е по-висока от самия културен комплекс.

Репортер на „ Петел “ имаше опция да види предлагането, което към този момент чака мнението на професионалната общественост на архитектите във Варна. Някои от тях обаче към този момент разясняват планът като „ цялостно безсрамие “, което опонира на всички правила на градоустройството.



Кой е създател на концепцията и възложител на създаването за момента не е доста ясно. Ако предлагането получи утвърждение, което съгласно експертите въпреки всичко е малко евентуално, изгубването на паркинга на ФКЦ ще е един от по-малките проблеми.



Пристройката (контурът ѝ на чертежите е маркиран с алена линия) на процедура ще скрие комплекса и той въобще няма да се вижда от входа на тунела в посока басейна. Ще бъде нарушен и цялостния тип на централната част на Варна, разясняват експерти. По фасадата на ФКЦ също са планувани промени, които архитекти правят оценка като извънредно неприемливи.



Фестивалният и конгресен център е открит на 16 юни 1986 година Автор на постройката е арх. Косьо Христов. Още от основаването си ФКЦ се постанова като център на влиятелни събития в областта на изкуството и културата. Освен артистични прояви и фестивали, там се провеждат научни срещи, семинари, разнообразни компании означават своите годишни празници.



Фестивалният комплекс, каквото е първичното му название, е ситуиран директно пред основния вход на Морската градина и на 100 метра от Централния плаж, където потокът от хора постоянно е огромен. ФКЦ предлага 1000 m² изложбена повърхност, 12 многоцелеви зали с съдържимост от 50 до 1000 души.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР