снимки ПетелПри обилен снеговалеж да се ограничи ползването на лични

...
снимки ПетелПри обилен снеговалеж да се ограничи ползването на лични
Коментари Харесай

Снегът във Варна се засилва, общината призовава гражданите да не ползват колите си, ако е възможно

снимки " Петел "

При изобилен снеговалеж да се ограничи използването на персонални транспортни средства, с цел да се улесни активността на снегопочистващата техника - това поучават от Община Варна по отношение на усложнената зимна конюнктура.

Както по-рано съобщихме, кметът Иван Портних издаде заповед, с която утрешният ден беше разгласен за неучебен. Според прогнозата за времето, тази нощ над Варна ще има ниски температури, доста мощен вятър и снеговалежи, вероятни са виелици и навявания. На 28-ми февруари синоптиците предизвестяват за снеговалеж, мощен вятър и негативни температури, а на 1-ви март се чака най-чувствителното намаляване на температурите – минус 5 градуса по крайбрежието.



При снеговалеж и навявания от време на време да се почистват прилежащите тротоари и пешеходни зони пред домовете, офисите и магазините; да не се позволява паркиране на персонални и служебни транспортни средства пред или в непосредствена непосредственост до контейнерите или бобрите за сметосъбиране, с цел да бъде обезпечен достъп до тях на сметосъбиращите машини; предлага се пътешестване отвън обитаемото място при последна нужда, поучават още от община Варна.

За оказване на помощ на бедстващи или потърпевши да се употребява тел.112. Сигнали за бездомни хора, имащи потребност от заслон, могат да бъдат подавани на тел.052/820 112.

От локалната администрация приканват също гражданите да укрепят всички вероятни предмети по тераси, балкони и фасади на здания, за недопускане на заплаха за живота и здравето на преминаващите. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР